Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 20:42
BUSINESS & FINANCE

PayPal: Μπαίνει και στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

PayPal: Μπαίνει και στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

Σχέδια για δημιουργία πλατφόρμας χρηματιστηριακών συναλλαγών πραγματοποιεί η PayPal στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το CNBC, η εταιρεία εξερευνά το ενδεχόμενο μετά την επιτυχία της πλατφόρμας συναλλαγών για κρυπτονομίσματα που δημιούργησε πέρυσι.

Μάλιστα, η PayPal έχει ήδη στελεχώσει τον Rich Hagen, βετεράνο στον χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής του τμήματος «Invest at Paypal» και βοηθά στην εξερεύνηση νέων ευκαιριών για την εταιρεία. Τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία έχει μακροπρόθεσμο όραμα και εξερευνά τρόπους ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών δυνατοτήτων.

Για την πραγματοποίηση του σχεδίου, η PayPal ενδέχεται να συνεργαστεί ή να εξαγοράσει κάποια οντότητα που ήδη ασχολείται με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Σύμφωνα με πηγή του CNBC, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με ενδεχόμενους συνεργάτες. Ωστόσο, είναι σχεδόν απίθανο να ολοκληρωθεί φέτος οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Επίσης, για την εισαγωγή της στον κλάδο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, απαιτείται από την PayPal να περάσει την αξιολόγηση από την αρμόδια ρυθμιστικά αρχή των ΗΠΑ, FINRA, η οποία διαδικασία χρειάζεται τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Από την αρχή του έτους, το ενδιαφέρον για τις επενδύσεις έχει ενισχυθεί αισθητά. Περισσότεροι από 10 εκατ. νέοι επενδυτές εισήχθησαν για πρώτη φορά στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με στοιχεία της JMP Securities, ο αριθμός αυτός σχεδόν ανέρχεται στα επίπεδα ρεκόρ, τα οποία είχαν σημειωθεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πρόκειται για αποτέλεσμα των lockdonws, των κρατικών επιδομάτων για όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν και ορισμένων γεγονότων, τα οποία τράβηξαν την προσοχή του κόσμου προς τις αγορές, όπως για παράδειγμα η εκτόξευση της GameStop τον Ιανουάριο.

Στην περίπτωση που η PayPal προχωρήσει στον κλάδο των χρηματιστηριακών συναλλαγών θα αντιμετωπίσει πολύ έντονο ανταγωνισμό, καθώς αυξάνονται οι επιτυχημένες εταιρείες που προσφέρουν τα ίδια ή αντίστοιχα προϊόντα. Επίσης, ο κλάδος έχει μπει υπο το μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News