Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 17:38
BUSINESS & FINANCE

Επενδυτικό ταμείο BlackRock: Προσέλκυσε 1 δισ. δολάρια την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Επενδυτικό ταμείο BlackRock: Προσέλκυσε 1 δισ. δολάρια την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Το νέο επενδυτικό ταμείο της BlackRock στην Κίνα, το πρώτο εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία ξένης εταιρείας, εχει συγκεντρώσει 1 δισ. δολάρια από Κινέζους επενδυτές στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου παγκοσμίως δήλωσε σήμερα ότι το Ταμείο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει προσελκύσει 6,68 δισ. γουάν, ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά αυτή την εβδομάδα και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερων από 111.000 επενδυτών. Ξεκίνησε να προσφέρει επενδυτικά προϊόντα σε ιδιώτες Κινέζους επενδυτές στο τέλος του Αυγούστου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που πετύχαμε αυτό το στόχο για το ταμείο στην Κίνα και ευγνώμονες για την απίστευτη στήριξη των επενδυτών», δήλωσε η Rachel Lord, επικεφαλής της BlackRock στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Τις προηγούμενες ημέρες ο George Soros είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην BlackRock για τα ανοίγματά της στην Κίνα. Η εταιρεία πήρε αυτή την πρωτοβουλία μερικές εβδομάδες αφότου είχε συμβουλέψει τους επενδυτές να στραφούν προς την Κινεζική αγορά.

«Το να διοχετεύσει κανείς δισεκατομμύρια δολάρια τώρα στην Κίνα είναι ένα τραγικό λάθος», έγραψε ο Σόρος σε άρθρο του στην Wall Street Journal, ο οποίος ανέκαθεν επικρίνει τον Κινέζο πρόεδρο Σι. «Είναι πιθανό πως θα στοιχίσει χρήματα στους πελάτες της BlackRock και, ακόμα σημαντικότερο, θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα ασφαλείας (των ΗΠΑ) και άλλων δημοκρατιών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρότι η BlackRock δεν έχει σχολιάσει το άρθρο του Soros, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Φινκ, είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι θεωρεί πως η κινεζική αγορά είναι τεράστια ευκαιρία που δεν μπορεί να προσπεράσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News