Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 10:00
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις – Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Αδ. Γεωργιάδης: Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις – Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

«Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τις ανατιμήσεις, εκτιμώντας ότι «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές». «Αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης» πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1. Σημείωσε πάντως πως «ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις» και πρόσθεσε πως «μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε και επιπλέν μέτρα», παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους» συνέχισε και τόνισε πως «η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τιμή του καφέ ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως είπε ότι «ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό» και «δεν εννοούμε 3-5 ευρώ στο φλιτζάνι μας».

Με αφορμή και τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ επισήμανε ακόμη πως «η οικονομία πάει πολύ καλά» και «δεν πρέπει να τα βλάπτουμε όλα μαύρα». «Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά» συνέχισε.

Για το κόστος των rapid test διαβεβαίωσε πως θα είναι 10 ευρώ και όχι 20 ευρώ. «Η απόφαση εχει ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί, θα είναι 10 ευρώ» είπε, καλώντας ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News