Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 11:59
BUSINESS & FINANCE

Κέρκυρα: Στο 80-90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Κέρκυρα: Στο 80-90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου φέρεται να βρίσκεται η Κέρκυρα με 1.055 πτήσεις εξωτερικού να έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας από την 1η Αυγούστου μέχρι και σήμερα. Τα σκήπτρα για αυτό το μήνα κρατούν πλέον οι Βρετανοί, έναντι των Γερμανών τον Ιούλιο, καθώς μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 246 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, έναντι των 199 από τη Γερμάνια. Αύξηση σημειώθηκε και στην πληρότητα των επιβατών. Ακολουθούν οι Ιταλοί με 114 πτήσεις μέχρι στιγμής για το μήνα Αύγουστο.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος, «η πληρότητα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 αγγίζει το 80-85%, ενώ αναμένεται αυτά τα υψηλά ποσοστά πτήσεων από το εξωτερικό να διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα».

Την ίδια ώρα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων της Κέρκυρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας «η πληρότητα αγγίζει το 80-90%, φτάνοντας περίπου το 68% της πληρότητας των ξενοδοχείων το μήνα Αύγουστο του 2019».

«Αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πάμε μέρα με τη μέρα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για την πληρότητα των ξενοδοχείων για το μήνα Σεπτέμβριο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα αύξηση τουρισμού παρατηρείται στο νησί και από την προσέλευση των Ελλήνων τουριστών που καθιερωμένα το επισκέπτονται τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Τα ποσοστά της προσέλευσης με την ακτοπλοϊκή γραμμή, αναμένεται να γίνουν γνωστά στο τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News