Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 07:32
BUSINESS & FINANCE

Ντέκλαν Κοστέλο: Η Ελλάδα μας έμαθε να κινούμαστε πιο γρήγορα

Ντέκλαν Κοστέλο: Η Ελλάδα μας έμαθε να κινούμαστε πιο γρήγορα

«Η Ευρώπη έμαθε πολύ σημαντικά μαθήματα από την ελληνική κρίση. Αρκεί να συγκρίνει κανείς την ταχύτητα της αντίδρασης στην Covid με την αντίδραση στη χρηματοοικονομική κρίση το 2008 και το 2009». Το συμπέρασμα αυτό ανήκει στον Ντέκλαν Κοστέλο, αναπληρωτή γενικό διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

«Η Ευρώπη αυτήν τη φορά αντέδρασε γρήγορα με οικονομική υποστήριξη. Γι’ αυτό και θέτουμε επί τάπητος σήμερα ένα ταμείο ανάκαμψης που θα παράσχει σημαντική οικονομική βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, που επηρεάστηκαν άσχημα από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας σε ειδική έκδοση τoυ Greece – Investor Guide, για τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας.

Εξάλλου, σημείωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χάρη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των προηγούμενων ετών, η Ελλάδα είναι σήμερα σε μια σαφώς ισχυρότερη θέση στη διαχείριση της σημερινής κρίσης σε μια σειρά από τομείς. Ακόμη και το δημόσιο χρέος, που είναι τόσο υψηλό, έχει σήμερα πολύ πιο μακροπρόθεσμες ωριμάνσεις, γεγονός που επιτρέπει τη διατηρησιμότητα των πληρωμών, όπως είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το παρελθόν την σαφώς καλύτερη συνεργασία της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, παρατηρώντας ότι η συγκεκριμένη παράμετρος παίζει κεντρικό ρόλο και στο προφίλ της χώρας στις αγορές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News