Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 21:30
ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HΠΑ: Και όμως, υπάρχουν 15 δισ.δολάρια σε αχρησιμοποίητο χρήμα

HΠΑ: Και όμως, υπάρχουν 15 δισ.δολάρια σε αχρησιμοποίητο χρήμα

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στις ΗΠΑ, που σε τελική ανάλυση θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. 

Ερευνα της Bankrate.com διαπιστώνει ότι περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες – το 51% – διαθέτουν επί του παρόντος αχρησιμοποίητες δωροκάρτες, κουπόνια και πιστωτικές κάρτες. Συνολικά, αυτό σημαίνει έως και 15 δισ. δολάρια σε αχρησιμοποίητα χρήματα. Η μέση δε, αξία ανά άτομο αυτών των αχρησιμοποίητων πιστώσεων ανέρχεται στα 116 δολάρια.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι – 73% – έχουν αφήσει αυτά τα χρήματα ανέγγιχτα για ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Ωστόσο, έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, καθότι πέρυσι η μέση τιμή των χρημάτων μέσω καρτών και πιστώσεων που δεν χρησιμοποιήθηκαν ανά άτομο κυμαινόταν στα 167 δολάρια.

Ο αναλυτής της Bankrate.com Τέντ Ρόσμαν συμβουλεύει όσους διαθέτουν τέτοιου είδους αχρησιμοποίητα ποσά να κάνουν ένα σχέδιο για να τα ενεργοποιήσουν. «Όσο λιγότερη αχρησιμοποίητη αξία, τόσο το καλύτερο. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι τα κρατούν για πολύ καιρό και καταλήγουν να τα χάσουν», λέει χαρακτηριστικά. 

Ειδικότερα, όσοι γεννήθηκαν στο Millennium έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατούν αυτά τα ποσά χωρίς να κάνουν κάποιο σχέδιο για να τα χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με την έρευνα. 

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες δωροκάρτες δεν λήγουν μετά από πέντε χρόνια, αναφέρει ο αναλυτής. Ωστόσο, οι κάτοχοι καρτών εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι σε αυτά τα χρήματα, επειδή μπορεί να τοποθετήσουν τις κάρτες τους σε λάθος θέση, να τις ξεχάσουν ή να χάσουν τη δυνατότητα να τις ανταλλάξουν σε περίπτωση που ένα κατάστημα δεν λειτουργεί.

«Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό είναι να αξιολογήσετε τις εκκρεμείς πιστώσεις καταστήματος και να σχεδιάσετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα. Εάν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας, τουλάχιστον χρησιμοποιήστε το για κάποιον άλλο, είτε αγοράζοντας ένα δώρο είτε παραδίδοντας την κάρτα», καταλήγει ο αναλυτής. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News