Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 11:59
BUSINESS & FINANCE

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Ανοίγουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και για Έλληνες του εξωτερικού»

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Ανοίγουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και για Έλληνες του εξωτερικού»

«Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο παρακμής που πέρασε ο κλάδος», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πλειοδότη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γιώργο Προκοπίου. Ο εφοπλιστής του ανέλυσε τα σχέδια του για τα ναυπηγεία, που αφορούν τόσο στην κατασκευή πλοίων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όσο και στις επισκευές σκαφών. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του διαγωνισμού, ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, και τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν τα ναυπηγεία για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εμπνέουν εμπιστοσύνη κι εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της χώρας. «Αρχίζει η απογείωση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής νοοτροπίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και ότι η ανάπτυξη του ναυπηγείου θα δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης νέων ανθρώπων υψηλής εξειδίκευσης, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Η Ελλάδα που είναι η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο, πρέπει να γίνει η πρώτη και στην καινοτομία στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο», τόνισε ο πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ειδική συζήτηση και για την απασχόληση των εργαζόμενων στα ναυπηγεία.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News