Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 17:59
BUSINESS & FINANCE

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στα 30,7 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στα 30,7 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι προκηρύξεις για τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς, οι οποίοι αφορούν την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να έχουν προθεσμία έως τις 7 Ιουλίου για να υποβάλλουν τις προσφορές τους.

Ο πρώτος διαγωνισμός (Δεξαμενή 5 και προβλήτες 3 – 4) αφορά την ιδιοκτησία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την ιδιοκτησία του Ειδικού Διαχειριστή (ΕΝΑΕ).

Όσον αφορά ειδικά τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ, προβλέπεται ελάχιστο τίμημα 30,7 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός της ΕΝΑΕ, αντίθετα, φέρεται να μην διαθέτει τιμή εκκίνησης. 

Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Αυτό βέβαια, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polytech έχει επανειλημμένως εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και στους δύο διαγωνισμούς, έχοντας δεσμευτεί για συνολικές επενδύσεις αξίας άνω των 700 εκατ. ευρώ, δημιουργίας 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσης θέσεις εργασίας.

  • Διαβάστε ΕΔΩ την προκήρυξη για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ
  • Διαβάστε ΕΔΩ την προκήρυξη για τον διαγωνισμό της ΕΝΑΕ

O διαγωνισμός της ΕΤΑΔ

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση ακινήτου συνολικού εμβαδού 332.137 τ.μ., μετά των συστατικών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και του Η/Μ εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων, το ακίνητο περιλαμβάνει:

  • τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου εκατέρωθεν της δεξαμενής, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις,
  • την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων
  • λοιπό χερσαίο χώρο

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News