BUSINESS & FINANCE

Στο σημείο μηδέν η MLS- Λήγει το ομόλογο 4 εκατ. ευρώ

ΤΙ αναφέρθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση ομολογιούχων

Στο σημείο μηδέν η MLS- Λήγει το ομόλογο 4 εκατ. ευρώ

Η Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ αναλαμβάνει το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αναδιάρθρωση της MLS, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση ομολογιούχων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πληροφορικής Γιώργος Βακάρος.

Ωστόσο, η εταιρεία βρίσκεται υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, καθώς τη Δευτέρα 12 Ιουλίου λήγει το ομόλογο ύψους 4 εκατ. ευρώ ΜΛΣ01. Δεδομένου ότι σήμερα δεν υπήρξε απαρτία για την λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα επαναληπτική συνέλευση για την λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων ημερησίας διάταξης, όπως και για την παράταση της ισχύος του ΜΛΣ01 που ζητάει η διοίκηση της εταιρείας. Παραμένει όμως, αβέβαιο εάν στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων θα σχηματιστεί η απαιτούμενη απαρτία, γεγονός που θα θέσει την εταιρεία σε καθεστώς default και θα την φέρει αντιμέτωπη με νομικές ενέργειες των πιστωτών της.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Βάκαρος, την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί το πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή, ώστε να καταστεί εφικτή η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2019, με τον ίδιο να αποδίδει την, έως σήμερα, καθυστέρηση σε παραλείψεις του προηγούμενου ορκωτού ελεγκτή.

Η MLS έχει ανάγκη από κεφάλαια της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί κεφαλαιακά, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βάκαρος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News