Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Ποιος είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας του κόσμου για το 2021

Από τον HIV στην Covid-19

Ποιος είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας του κόσμου για το 2021

Ένας Νοτιοκορεάτης, ο JungJin Seo, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος επιχειρηματίας του κόσμου για το 2021, όπως προκύπτει από την ετήσια εκδήλωση της Ernst & Young, η οποία φέτος έλαβε χώρα διαδικτυακά.

Ο 63χρονος επιχειρηματίας είναι επίτιμος πρόεδρος της Celltrion, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2003, με αρχικό κεφάλαιο μόλις 45.000 δολαρίων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιοφαρμακευτικής και σήμερα αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες, αναπτύσσοντας φάρμακα για τη θεραπεία αυτοάνοσων ασθενειών, καθώς και για την ίαση διαφορετικών μορφών καρκίνου. Προσφάτως δε, ασχολήθηκε και με τη θεραπεία κατά της Covid-19.

To 2003, η Celltrion απασχολούσε μόλις πέντε άτομα. Σήμερα, μετράει τουλάχιστον 2.100 εργαζόμενους, με τις πωλήσεις να αγγίζουν το 1,7 δισ. δολάρια ετησίως, εξάγοντας φαρμακευτικά προϊόντα σε 90 αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

«Η επιχειρηματικότητα για εμένα σημαίνει να φέρνουμε μαζί ομάδες ανθρώπων, οι οποίες θα υπηρετούν ένα κοινό όραμα, θα βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες και θα δεσμεύονται να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε ο ίδιος, κατά την απονομή του βραβείου.

Βέβαια, ο JungJin Seo λίγο έλλειψε να μην είχε καταφέρει να «χτίσει» αυτή την επιτυχημένη εταιρεία, καθώς στα πρώτα στάδια της καριέρας του ρίσκαρε να χάσει τα πάντα.

Όλα ξεκίνησαν όταν έβαλε ως σκοπό ζωής να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του HIV. Όμως, οι κλινικές δοκιμές απέτυχαν και το εγχείρημα κρίθηκε ως αποτυχημένο.

Ευτυχώς για τον ίδιο όμως, οι επενδύσεις σ’ άλλα φάρμακα είχαν ήδη αποδώσει καρπούς, με αποτέλεσμα να μπορέσει να μείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι και να ανακτήσει τις επιχειρηματικές του δυνάμεις.

Τον Φεβρουάριο του 2021, μάλιστα, σε μια ιστορική στιγμή για την Celltrion, η Νότια Κορέα ενέκρινε την χρήση θεραπείας αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της Covid-19.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News