Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 10:17
BUSINESS & FINANCE

EasyJet: Πότε περιμένει το άνοιγμα του τουρισμού

Η βρετανική αεροπορική θα λειτουργήσει μόλις με το 20% της μεταφορικής δυνατότητας του 2019 για το δεύτερο τρίμηνο

EasyJet: Πότε περιμένει το άνοιγμα του τουρισμού

Παραμένει αισιόδοξη για την επανέναρξη του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι η EasyJet, παρότι τα προγράμματα εμβολιασμών και τα σχέδια για το άνοιγμα των συνόρων συναντούν εμπόδια.

Η βρετανική αεροπορική θα λειτουργήσει μόλις με το 20% της μεταφορικής δυνατότητας του 2019 για το δεύτερο τρίμηνο (δηλαδή έως και τα τέλη του Ιουνίου), όμως σε ανακοίνωσή της δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει το πτητικό της πρόγραμμα από το Μάιο εάν υπάρξει επαρκής ζήτηση, αναφέρει το Bloomberg.

«Έχουμε τη λειτουργική ευελιξία να αυξήσουμε γρήγορα τις πτήσεις και να προσθέσουμε προορισμούς για να καλύψουμε τη ζήτηση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Johan Lundgren, αφότου η EasyJet ανακοίνωσε ζημιές μεταξύ 690 και 730 εκατ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης, που έληξε το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία της 17ης Μαΐου που αρχικά προέβλεπε ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα των συνόρων, παρότι «τρέχει» ένα από τα πιο προχωρημένα εμβολιαστικά προγράμματα.

Και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της Johnson & Johnson θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα, που έτσι και αλλιώς έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες μεγάλες οικονομίες.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News