BUSINESS & FINANCE

Προς ακύρωση το πρόστιμο στη Notos – Ανοίγει το ισόγειο του Attica

Μετά τη διευκρινιστική εγκύκλιο

Προς ακύρωση το πρόστιμο στη Notos – Ανοίγει το ισόγειο του Attica

Το ενδεχόμενο να ανοίξει από αύριο, Τετάρτη, το ισόγειο του Attica επί της οδού Πανεπιστημίου, εκεί όπου λειτουργεί το τμήμα καλλυντικών, εξετάζει η διοίκηση της επιχείρησης, μετά και τις διευκρινίσεις που έδωσε το μεσημέρι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Το Attica διαθέτει ένα ΑΦΜ και επομένως επιτρέπεται να ανοίξει. Η επιλογή της λειτουργίας μόνο του ισογείου και όχι και των υπολοίπων ορόφων γίνεται για πρακτικούς λόγους, κυρίως για το γεγονός ότι επιτρέπεται να βρίσκονται στο κατάστημα -συνολικά και όχι σε κάθε όροφο- μόνο έως 20 πελάτες ταυτόχρονα. Τα υπόλοιπα καταστήματα Attica θα παραμείνουν κλειστά, καθώς βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου.

Με βάση τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, θα λειτουργήσει και το κατάστημα Notos, ενώ αναμένεται να ακυρωθεί και το πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε χθες συνολικού ύψους 8.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων ανακοίνωσε το υπουργείο, ισχύουν τα εξής: 

Α) Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας αφορά τις επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς υποκατάστημα εντός πολυκαταστήματος (shop in a shop), διαθέτουν δικό τους ΑΦΜ, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που φιλοξενούνται στο ίδιο πολυκατάστημα και εξυπηρετούν τους καταναλωτές σε δικό τους αυτοτελή χώρο (corner).

Β) Στην αναστολή λειτουργίας, ωστόσο, δεν εμπίπτουν όσες επιχειρήσεις λειτουργούν υπό την διαχείριση ενός νομικού προσώπου και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ενιαίο χώρο, εκτεινόμενο σ’ έναν ή περισσότερους ορόφους, ακόμη και αν πρόκειται για προϊόντα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τη μέθοδο καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) και καθορισμού ραντεβού για παράδοση εκτός καταστήματος (click away). Επιπρόσθετα γι’ αυτές ισχύουν τα μέτρα της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των 20 ατόμων.

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News