Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 12:53
BUSINESS & FINANCE

Στ. Καλαφάτης: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της ΔΕΘ

Θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε αποστείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος

Στ. Καλαφάτης: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της ΔΕΘ

Την ικανοποίησή του για την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε αποστείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

«Το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω. Η ανάπλαση της ΔΕΘ, ένα από τα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται υπό την εποπτεία του τομέα Μακεδονίας και Θράκης τρέχει πια στην τελική ευθεία. Αναμένουμε, πλέον, τα αποτελέσματα του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που θα βάλει στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης περισσότερο πράσινο και ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο» δήλωσε.

Τα συγχαρητήριά του σε όσους «συνέβαλαν σε αυτήν τη θετική εξέλιξη» εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Με τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ο μακρύς και επίπονος κύκλος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και ανοίγει με τις καλύτερες προϋποθέσεις o κύκλος της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης μέσα από την ανάπλαση της ΔΕΘ».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει το αναπτυξιακό εγχείρημα της ανάπλασης της ΔΕΘ σε όλα του τα στάδια. «Η ανάπλαση της ΔΕΘ θα έχει έναν ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία, θα αναβαθμίσει το περιβάλλον μέσα από τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντάς την σε διεθνή εκθεσιακό και τουριστικό προορισμό. Αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να προκύψει ο τελικός σχεδιασμός για τη νέα ΔΕΘ, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News