Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 12:26
BUSINESS & FINANCE

Aegean: Σε καθεστώς «παρακολούθησης» η αξιολόγηση «BB» από την ICAP

Σε «ΒΒ» διατηρήθηκε η αξιόγηση

Aegean: Σε καθεστώς «παρακολούθησης» η αξιολόγηση «BB» από την ICAP

Σε «ΒΒ» διατηρήθηκε η αξιόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Aegean, όπως ανακοίνωσε η ICAP Α.Ε., η οποία ωστόσο έθεσε το outlook σε καθεστώς «παρακολούθησης» (σ.σ. από «αρνητικό» προηγουμένο).

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται στον απόηχο της τροποποίησης των όρων του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 200.000.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, εμφανίζοντας «βουτιά» της τάξης του 67% στα έσοδα του εννεαμήνου του 2020.

Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα, αναγκάστηκε να λάβει κρατική στήριξη, ύψους 120 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση άντλησης πρόσθετων ιδιωτικών κεφαλαίων, ύψους 60 εκατ. ευρώ, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ).

Η ανακοίνωση της ICAP

Η εταιρεία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, βάσει των υποχρεώσεων του από 28.02.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 200.000.000 ευρώ, ότι κατόπιν επαναξιολόγησης από την εταιρεία ICAP A.E., διατηρήθηκε η διαβάθμιση ΒΒ, όσον αφορά στην πιστοληπτική της ικανότητα, ενώ το outlook τέθηκε υπό παρακολούθηση (under surveillance) από αρνητικό (negative) που είχε αποδοθεί με την από 07.04.2020 αξιολόγηση, για του επόμενους 4 μήνες, προκειμένου στο τέλος του διαστήματος να εκτιμηθούν νεότερα οικονομικά δεδομένα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News