Business & Finance Τρίτη 17/11/2020, 12:55
BUSINESS & FINANCE

EasyJet: Η είδηση για εμβόλιο «απογειώνει» τις κρατήσεις

EasyJet: Η είδηση για εμβόλιο «απογειώνει» τις κρατήσεις

Με θέρμη καλωσόρισε η EasyJet τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της παρασκευής εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που φαίνεται πως αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού για αεροπορικά ταξίδια.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν μιλώντας στο BBC και μόνο με το άκουσμα της είδησης για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna την περασμένη Δευτέρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%. Ο ίδιος ανέφερε πως οποιαδήποτε καλή είδηση ενισχύει την διάθεση του κοινού να προβεί σε κρατήσεις.

H αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές άνω του 1 δισ. στερλίνων για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της, αντανακλώντας τις ισχυρές αναταράξεις που υφίσταται ο κλάδος των αερομεταφορών εν μέσω της πανδημίας. Η εταιρεία κατέγραψε συγκεκριμένα ετήσιες απώλειες 1,27 δισ. στερλίνων για την περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η EasyJet αναμένει ότι η πληρότητα στις πτήσεις της τον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 20% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα. Η πανδημία έχει πλήξει βαριά τις αεροπορικές εταιρείες και η επιβατική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα εν μέσω των lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πηγές: Reuters, BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News