BUSINESS & FINANCE

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές

Η Ελλάδα είναι η χώρα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη, σημειώνει η HSBC στην τελευταία έκδοση του Covid-19 Tracker της. Συνολικά, ο οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση σε όλη την Ευρώπη παρέμεινε στάσιμη την εβδομάδα αυτή, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα σταμάτησαν να μειώνονται και άρχισαν να αυξάνονται σε πολλές χώρες.

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές-1

«Ενώ οι ανησυχίες για τις νέες μεταλλάξεις παραμένουν, ευτυχώς τα κρούσματα δεν επιδεινώθηκαν αυτή την εβδομάδα και υπήρξαν σε γενικές γραμμές σταθερά στη Γαλλία και τη Γερμανία. Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται  στην Ιταλία, εξακολουθούν να μειώνονται στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πιο απότομες αυξήσεις έχουν υπάρξει στην Ελλάδα», σημειώνει η HSBC.  

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές-2

Παρόλα αυτά, ο οίκος εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα του πρώτου τριμήνου ίσως να αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι αρχικά είχαν φοβηθεί οι αναλυτές. Και αυτό γιατί τα στοιχεία κινητικότητας εξακολουθούν να εμφανίζουν μικρή αύξηση σε πολλές από τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, έστω και εάν η ήπειρος εφαρμόζει αυτή τη στιγμή τα πιο αυστηρά μέτρα στον κόσμο.  

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές-3

«Τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι οικονομίες είναι όλο και πιο ανθεκτικές στη ζωή σε lockdown», παρατηρεί η HSBC. Και την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,6% σε τριμηνιαία βάση το δ΄ τρίμηνο του 2020, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ανακάμψει πολύ γρηγορότερα από ό,τι συνηθίζεται σε μία ύφεση. Όλα αυτά, δείχνουν ότι οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη του α΄ τριμήνου ίσως να διαψευσθούν, όπως επισημαίνει η HSBC.

HSBC: Άλμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά οι οικονομίες είναι ανθεκτικές-4

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News