Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 15:35
BUSINESS & FINANCE

Αεροπορικές: Οι «πτήσεις-μυστήριο» των ‘90s επιστρέφουν

Αεροπορικές: Οι «πτήσεις-μυστήριο» των ‘90s επιστρέφουν

Όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν μέσα στην πανδημία έχουν πολλά να σκεφτούν. Είναι ασφαλές; Τι περιορισμοί ισχύουν; Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα σύνορα; Αξίζει το ρίσκο;

Όλη αυτή η αβεβαιότητα οδηγεί πολλούς να παραμείνουν εντός συνόρων, με τα ταξίδια με αυτοκίνητο να εμφανίζουν μεγάλη αύξηση, ειδικά σε χώρες όπως η Αυστραλία. Οι πιο ριψοκίνδυνοι όμως, επιλέγουν να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το άγνωστο.

Οι πτήσεις με άγνωστο προορισμό, τα «mystery flights» όπως ήταν γνωστά τη δεκαετία του 1990, έχουν επιστρέψει στο πρόγραμμα της Qantas. Για 737 δολάρια (ή 1.579 δολάρια για όσους προτιμούν την business class), οι Αυστραλοί μπορούν να εξασφαλίσουν μία θέση σε μία πρωινή πτήση, να ζήσουν μία «περιπέτεια» σε κάποιον άγνωστο προορισμό της χώρας και να επιστρέψουν πριν να τελειώσει η ημέρα. Οι πρώτες τρεις πτήσεις ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και τα εισιτήρια ξεπούλησαν μέσα σε 15 λεπτά.

«Το κόστος είναι ακριβό, αλλά δεν δίστασα να αποφασίσω να κάνω κράτηση», λέει στον Guardian ο Μπραντ Σινατάμπι, ένας από τους τυχερούς που πρόλαβαν εισιτήρια. «Δούλευα στο εξωτερικό πέρυσι το Μάρτιο και μόλις χτύπησε ο κορωνοϊός, επέστρεψα στην Μελβούρνη και βρισκόμουν βασικά σε lockdown για έξι μήνες. Δεν σκέφτηκα ότι θα μου έλειπαν τα ταξίδια τόσο πολύ, αλλά είναι αλήθεια».

Για εκείνον, η πτήση στο άγνωστο είναι μια ευκαιρία να ξεφύγει και να βιώσει κάτι νέο. Κυρίως, οι διακοπές-μυστήριο μετατρέπουν την αβεβαιότητα του κορωνοϊού από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

Και βέβαια, για τον ταλαιπωρημένο κλάδο των αερομεταφορών, είναι ένας τρόπος να κάνει τον κόσμο να ενθουσιαστεί και πάλι για τα ταξίδια.

Άλλωστε, για να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία, κάποιες αεροπορικές αναγκάζονται να σκεφτούν δημιουργικά: Τον Οκτώβριο, εκατοντάδες πελάτες πλήρωσαν στην Singapore Airlines από 640 δολάρια ο καθένας για να φάνε ένα γεύμα σε ένα σταθμευμένο A380.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News