Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 13:23
BUSINESS & FINANCE

Σημαντική τουριστική ανάκαμψη «βλέπει» η Airbnb

Σημαντική τουριστική ανάκαμψη «βλέπει» η Airbnb

Σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού καθώς οι χώρες θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα lockdown αναμένει η διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb.

Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 30% πέρυσι καθώς τα περιοριστικά μέτρα «πάγωσαν» τα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Ωστόσο η εταιρεία διαπιστώνει ήδη μία μικρότερη υποχώρηση στα ταξίδια τους πρώτους μήνες του έτους σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οπότε και κατέγραψε απώλειες 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η επίδοση αυτή ήταν καλύτερη από ό,τι ανέμεναν πολλοί αναλυτές δεδομένης της αναζωπύρωσης της πανδημίας και των νέων περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ.

«Τα ταξίδια επιστρέφουν και επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία για την τουριστική ανάκαμψη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις που θα αναδυθούν μετά την πανδημία θα ευνοήσουν την εταιρεία.

Δήλωσε ακόμη αισιόδοξος ότι η διαμονή σε ιδιωτικές οικίες θα προσελκύσει άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν για να δουν συγγενείς και φίλους τους. Επίσης εκτίμησε πως το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας θα επιτρέψει σε πολλούς να κάνουν συχνότερα ταξίδια το Σαββατοκύριακο ή να μείνουν αρκετούς μήνες μακριά από το σπίτι τους.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News