Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 17:55
BUSINESS & FINANCE

Γιατί πουλά όλα του τα υπάρχοντα ο Έλον Μασκ;

Γιατί πουλά όλα του τα υπάρχοντα ο Έλον Μασκ;

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με προσωπική περιουσία σχεδόν 200 δισ. δολαρίων  σκοπεύει να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του. «Για την ακρίβεια, δεν θα έχω σχεδόν καμία ιδιοκτησία που να έχει χρηματική αξία, πέραν των μετοχών των εταιρειών»,  εξήγησε ο ιδρυτής και CEO των Tesla και SpaceX. Ο λόγος; Σκοπεύει να αφιερώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί στο σχέδιό του για μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη.

«Αν τα πράγματα είναι έντονα στη δουλειά, μου αρέσει απλά να κοιμάμαι στο εργοστάσιο ή στο γραφείο. Προφανώς χρειάζομαι ένα σπίτι για τα παιδιά μου. Επομένως, απλά θα νοικιάσω κάποιο μέρος ή κάτι τέτοιο», είπε ο Μασκ σε συνέντευξη που έδωσε στον Ματίας Ντέπφνερ, CEO της Axel Springer.

Ο Μασκ είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Μάιο ότι σχεδιάζει να πουλήσει «σχεδόν όλα» από τα υπάρχοντά του καθώς και ότι «δεν θα έχει στην κατοχή του σπίτι». Έκτοτε, ο επιχειρηματίας έχει πουλήσει αρκετά σπίτια από το χαρτοφυλάκια ακινήτων του, το οποίο κάποτε άξιζε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια.

Το 2020, ο Μασκ πούλησε αρκετά ακριβά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και τρία γειτονικά σπίτια στο Μπελ Αιρ του Λος Άντζελες.

Στόχος του, όπως είπε στον Ντέπφνερ, είναι να συσσωρεύσει πλούτο όχι για να έχει υλικά αγαθά, αλλά για να χρηματοδοτήσει μία αποικία στον Άρη. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα να γίνει ένας πολιτισμός που ταξιδεύει στο διάστημα και ένα διαπλανητικό είδος. Και θα χρειαστούν πολλοί πόροι για να χτιστεί μία πόλη στον Άρη. Θέλω να μπορώ να συνεισφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο στην πόλη αυτή.  Αυτό απλά σημαίνει πολλά κεφάλαια», εξήγησε.

«Επίσης, προσπαθώ να κάνω σαφές ότι είμαι σοβαρός για αυτό. Και δεν είναι θέμα προσωπικής κατανάλωσης. Γιατί ο κόσμος θα μου επιτεθεί και θα πει, ‘α, έχει όλες αυτές τις ιδιοκτησίες, έχει όλα αυτά τα σπίτια’. ΟΚ, τώρα δεν τα έχω πια», είπε ο Μασκ.

Στις 7 Ιανουαρίου, η προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ ξεπέρασε εκείνη του Τζεφ Μπέζος για πρώτη φορά, δίνοντάς του τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τότε, ο CEO της Tesla είχε κάνει pinned post στο λογαριασμό του στο Twitter ένα τουιτ του 2018, όπου υποσχόταν να αφιερώσει τη μισή περιουσία του στο στόχο της δημιουργίας μίας πόλης στον Άρη, προκειμένου να «διασφαλίσει τη συνέχεια της ζωής σε περίπτωση που η γη χτυπηθεί από μετεωρίτη, όπως συνέβη με τους δεινόσαυρους ή ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και καταστρέψουμε τους εαυτούς μας».

Ο ιδρυτής της SpaceX έχει δημοσιοποιήσει το σχέδιό του να στείλει 1 εκατ. ανθρώπους στον Άρη έως το 2050 και να δημιουργήσει ένα στόλο 1.000 διαστημόπλοιων για να τους μεταφέρει εκεί.

Για εκείνους που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για ένα τέτοιο ταξίδι, θα υπάρχουν δάνεια και θέσεις εργασίας στον Κόκκινο Πλανήτη, έχει πει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News