Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 22:36
BUSINESS & FINANCE

Alphabet (Google): Στο συρτάρι τα σχέδια εξαγοράς της HubSpot

Alphabet (Google): Στο συρτάρι τα σχέδια εξαγοράς της HubSpot

Η μητρική της Google, Alphabet Inc. έχει βάλει στο συρτάρι τις προσπάθειες για την εξαγορά της HubSpot Inc., σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, εγκαταλείποντας την προοπτική μιας εξαγοράς που θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των μεγαλύτερων της χρονιάς.

Οι μετοχές της HubSpot, μιας εταιρείας διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, υποχώρησαν έως και 19% την Τετάρτη στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 25 δισ. δολαρίων.

Η Alphabet είχε γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της για μια πιθανή συμφωνία με την HubSpot νωρίτερα φέτος, αλλά οι δυο πλευρές δεν έφτασαν σε σημείο λεπτομερών συζητήσεων για ένα due diligence, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικά θέματα.

Εκπρόσωπος της Alphabet δεν είχε άμεσο σχόλιο. Εκπρόσωπος της HubSpot αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οποιαδήποτε συμφωνία για την HubSpot θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες φέτος για μια εταιρεία τεχνολογίας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, τοποθετώντας την στην ίδια κατηγορία με την επικείμενη εξαγορά της Ansys Inc. από την Synopsys Inc. ύψους 34 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά της HubSpot με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, η οποία επικεντρώνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα βοηθούσε την Alphabet να ανταγωνιστεί άλλους παίκτες στην αγορά αυτή, όπως η Microsoft Corp., η Oracle Corp. και η Salesforce Inc.

Μια συναλλαγή θα είχε επίσης πιθανότατα κολλήσει σε ελέγχους από τις αμερικανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές. Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στις μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές, αναγκάζοντας τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Οι μετοχές της HubSpot κορυφώθηκαν τον Απρίλιο σε περίπου 682 δολάρια ανά τεμάχιο. Έκτοτε, η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 21% πριν από την Τετάρτη. Οι μετοχές της Alphabet έχουν αυξηθεί περίπου 37% φέτος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News