Business & Finance Κυριακή 7/07/2024, 09:45
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Υψηλός ο πήχης κερδών για τα εταιρικά κέρδη

Wall Street: Υψηλός ο πήχης κερδών για τα εταιρικά κέρδη

Oι αμερικανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών προκειμένου να αποφύγουν απογοητεύσεις στους κορυφαίους αναλυτές της Wall Street και βεβαίως για να μπορέσουν να πυροδοτήσουν τη συνέχιση της ανόδου στην χρηματιστηριακή αγορά. 

Αυτό το μήνα, οι εισηγμένες στον S&P 500 αναμένεται να ακοινώσουν αύξηση κερδών σε ετήσια βάση της τάξης του 9% στο τρίμηνο έως τον Ιούνιο, που είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με προβλέψεις της FactSet.

O δείκτης ενισχύθηκε 16% φέτος, σε ένα ράλι που τροφοδοτηθηκε ιδιαίτερα από μία σειρά τεχνολογικών επιχειρήσεων. Αυτό ώθησε τις αποτιμήσεις των μετοχών στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη τριών ετών και τώρα εάν η κερδοφορία δεν ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τότε είναι πιθανές οι απογοητεύσεις. 

«Χρειαζόμαστε κέρδη για να ανταποκριθούμε στις σημερινές αποτιμήσεις», ανέφερε η Λιζ Αν Σόντερς, στρατηγική αναλύτρια της Charles Schwab. 

Οι επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Citigroup, ανοίγουν την περίοδο των εταιρικών αποτελεσμάτων στις 12 Ιουλίου, ενώ Microsoft, Alphabet και Tesla θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στις 23 Ιουλίου. 

Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των κερδών στις Big Tech αναμένεται να επιβραδυνθεί σε κατά μέσο όρο 30% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο έως τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με προβλέψεις της Deutschce Bank, χαμηλότερα από το 38% του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. 

Ορισμένοι δε αναλυτές εκτιμούν ότι η σημασία των κορυφαίων τεχνολογικών σημαίνει ότι ακόμη και καλύτερα του αναμενομένου κέρδη από κάποιον άλλον κλάδο ενδεχομένως να μην είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο μίας ιο εξασθενημένης αύξησης στον κλάδο τεχνολογίας. 

Ο Μπίνκι Τσάντχα, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, δήλωσε ότι αναμένει υψηλότερο ρυθμό κερδών από ενέργεια και πρώτες ύλες έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η βραδύτερη ανάπτυξη από τις κορυφαίες τεχνολογικές, ενώ πιστεύει ότι η δυναμική για ένα καλοκαιρινό ράλι θα είναι συγκρατημένη. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News