Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 13:24
BUSINESS & FINANCE

Tencent: Από το +11% της Δευτέρας στο -5% σήμερα

Έφθασε κοντά στο 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση

Tencent: Από το +11% της Δευτέρας στο -5% σήμερα

«Βουτιά» της τάξης του 5% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Tencent στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα αφότου η κεφαλαιοποίηση της κινεζικής εταιρείας άγγιξε σχεδόν το 1 τρισ. δολάριο -για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, η μετοχή του διαδικτυακού «κολοσσού» έφθασε τα 767,5 δολάρια Χονγκ Κονγκ, πραγματοποιώντας ράλι της τάξης του 11%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 949 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Το ράλι στηρίχθηκε στις bullish εκτιμήσεις δυο επενδυτικών τραπεζών, της Citigroup και της UBS, οι οποίες αναβάθμισαν την τιμή – στόχο στα 876 και τα 830 δολάρια Χονγκ Κονγκ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, σήμερα οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, με τη μετοχή της Tencent να υποχωρεί κατά 5,48% στα 724 δολάρια Χονγκ Κονγκ, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες ξεπέρασαν και το 6%.

Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο του online gaming και οι αναλυτές αναμένουν σημαντική αύξηση των εσόδων (24,6%) και των κερδών (29%) κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2020, ιδίως χάρη στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων από τον τομέα των smartphone games.

Πέραν του gaming, η Tencent έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς και σ’ άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως η διαφήμιση, το cloud και το FinTech, μέσω της εφαμοργής online πληρωμών WeChat Pay.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News