BUSINESS & FINANCE

Epsilon Net: Η πορεία προς τη δημόσια πρόταση και το νέο σχήμα

Epsilon Net: Η πορεία προς τη δημόσια πρόταση και το νέο σχήμα

Στην υποβολή υποχρεωτικής δηµόσιας πρότασης προχωρούν από κοινού ο Ιωάννης Μίχος, βασικός µέτοχος, κάτοχος του 55,42% της Epsilon Net και πρόεδρος και CEO αυτής, η Εθνική Τράπεζα που ελέγχει το 7,5% της εταιρείας πληροφορικής και το fund General Atlantic του οποίου η θυγατρική (Ginger Digital BidCo) θα αποκτήσει τις µετοχές της µειοψηφίας. Ουσιαστικά, µε όχηµα την BidCo, ο κ. Μίχος, η ETE και ο όµιλος General Atlantic επιδιώκουν, µέσω της υποχρεωτικής δηµόσιας πρότασης, να αποκτήσουν τις µετοχές και τα δικαιώµατα ψήφου που δεν κατέχουν, βάσει µεταξύ τους συµφωνίας. Εφόσον η δηµόσια πρόταση, που διαµορφώνεται στα 12 ευρώ ανά µετοχή, στεφθεί µε επιτυχία, τότε αναµένεται η Epsilon Net να τεθεί εκτός Χρηµατιστηρίου.

Χθες, λίγες ώρες προτού η Epsilon Net ανακοινώσει –αργά το απόγευµα– την υποβολή της δηµόσιας πρότασης, µε µια άλλη ανακοίνωσή της –το πρωί– επιβεβαίωσε πως «υφίστανται διαπραγµατεύσεις οι οποίες αφορούν σε στρατηγική συνεργασία µε επενδυτή του εξωτερικού και βρίσκονται στο τελικό στάδιο». Ωστόσο δεν προβλέπεται η µεταβίβαση του ποσοστού του βασικού µετόχου της, Ιωάννη Μίχου. Στο µεσοδιάστηµα ακολούθησε η αναστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της διαπραγµάτευσης της µετοχής της εταιρείας, αλλά και η αναβολή της προγραµµατισµένης ετήσιας ενηµέρωσης αναλυτών.

Τον Σεπτέµβριο του 2023 η µετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει σε ποσοστό 30% λόγω εσφαλµένης, τότε, αποτίµησης της εύλογης αξίας των δικαιωµάτων προαίρεσης στο προσωπικό της. Οι µετοχές της Epsilon Net εισήχθησαν στην κύρια αγορά του Χρηµατιστηρίου Αθηνών τον Ιούλιο του 2020, στην τιµή των 2,4 ευρώ, η οποία χθες, προτού ανασταλεί η διαπραγµάτευση, είχε διαµορφωθεί σε 10,1 ευρώ. Σύµφωνα µε την έκθεση αποτίµησης των µετοχών της Epsilon Net, η δίκαιη αποτίµηση της χρηµατιστηριακής αξίας της εταιρείας ανέρχεται σε 572,39 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10,56 ευρώ ανά µετοχή. Το 2024 η εταιρεία ενίσχυσε κατά 24,13% τον τζίρο της, σε 93,2 εκατ. ευρώ, και αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 19,82%, σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Τα προσαρµοσµένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) εµφάνισαν άνοδο 24,06%, σε περίπου 31 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά το fund General Atlantic, που επιδιώκει µέσω της BidCo να αποκτήσει τις µετοχές µειοψηφίας, ιδρύθηκε το 1980 και διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 84 δισ. δολ. σε πέντε περιοχές παγκοσµίως.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση από Γ. Μίχο, ΕΤΕ και General Atlantic για την Epsilon Net

Epsilon Net: Προς στρατηγική συνεργασία με ξένο επενδυτή – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News