Business & Finance Τετάρτη 24/04/2024, 18:54
BUSINESS & FINANCE

Άμεση επανεκκίνηση των έργων για το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Άμεση επανεκκίνηση των έργων για το Flyover στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζουν και πάλι από αύριο 25 Απριλίου, τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απόφαση κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, έναν εκ των συλλόγων που είχαν καταθέσει την αίτηση αναστολής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης. Ως εκ τούτου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ είχε διατάξει στις 9 Απριλίου την προσωρινή διακοπή των έργων, μέχρι την έκδοση της απόφασης για την αίτηση αναστολής.

Οι προσφυγές που οδήγησαν σε προσωρινή παύση τα έργα, με διαταγή της Προέδρου του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Μαργαρίτας Γκορτολίδου, είχαν κατατεθεί από κατοίκους, τον Σύνδεσμο Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, τον Σύλλογο Προστασίας Σέιχ Σου και τον Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Στις αιτήσεις τους, οι φορείς υπογράμμιζαν ότι με τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σέιχ Σου, λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣτΕ: Αναστέλλονται οι εργασίες για τον Flyover

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News