Business & Finance Τρίτη 13/02/2024, 14:00
BUSINESS & FINANCE

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εντός εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης για την Εγνατία Οδό

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εντός εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης για την Εγνατία Οδό

Θέμα εβδομάδων είναι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού με το ΤΑΙΠΕΔ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

Ωστόσο, είπε ότι θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα από πλευράς Δημοσίου και να αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος παραχώρησης για την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects που είχε επικρατήσει στον σχετικό διαγωνισμό. 

Σχετικά με την Αττική Οδό, όπου επίσης έχει ανακηρυχθεί πλειοδότης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δήλωσε ότι σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σε μερικούς μήνες, παρά την προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Mytilineos, που είχε καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά. 

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη διαδικασία της επιτυχούς διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχών της που της απέφερε το συνολικό ποσό των 79,2 εκατ. ευρώ.

Η ιδιωτική τοποθέτηση (placement) έγινε με τιμή 13,2 ευρώ ανά μετοχή (18.1.24) και οι μετοχές που διατέθηκαν προήλθαν από συμφωνία δανεισμού τους μεταξύ του μετόχου Perge Ltd, συμφερόντων του κ. Περιστέρη, και της Ππειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ. που ενήργησε ως ενδιάμεσος, προκειμένου να διευκολυνθεί και επισπευσθεί η διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση.

Επίσης, εγκρίθηκε η αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ από «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΡΝΑ: Πάνω από 30% η πρόοδος κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι

Τρία «στοιχειωμένα» έργα εγκαινιάζονται μέσα στο 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News