Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 22:45
BUSINESS & FINANCE

Στη Σ. Αραβία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Blinken μετά την επίσκεψη στην Κίνα

Στη Σ. Αραβία για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Blinken μετά την επίσκεψη στην Κίνα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Ριάντ που ξεκινά στις 28 Απριλίου, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο δύο άγνωστους Αμερικανούς αξιωματούχους και έναν Άραβα αξιωματούχο.

Ο Blinken αναμένεται να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman και άλλους περιφερειακούς ηγέτες ενώ θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του Axios.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.

Τον περασμένο μήνα, ο Blinken δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία έχουν σημειώσει «καλή πρόοδο» στις συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του βασιλείου και του Ισραήλ.

Οι συνομιλίες για την εξομάλυνση είχαν «παγώσει» αμέσως μετά την επίθεση των παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και την επακόλουθη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Η επίσκεψη του Blinken στη Σαουδική Αραβία θα ακολουθήσει το ταξίδι του στην Κίνα που αρχίζει την Τετάρτη στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες. Στη συνέχεια μεταβαίνει στο Πεκίνο την Παρασκευή για συνομιλίες με τον ομόλογό του, τον υπουργό Εξωτερικών Wang Yi, και μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping.

Το ταξίδι του Blinken στην Κίνα πραγματοποιείται καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας βρίσκονται σε σταθερή βάση, αλλά με μια τρομακτική σειρά ανεπίλυτων ζητημάτων που απειλούν να οδηγήσουν τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προς αντιπαράθεση.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News