Business & Finance Κυριακή 21/04/2024, 21:46
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: Νέος CEO της CNH Industrial NV του ομίλου Agnelli ο Gerrit Marx

Ο Marx είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Iveco Group NV, η οποία αποσχίστηκε από την CNH το 2022

Ιταλία: Νέος CEO της CNH Industrial NV του ομίλου Agnelli ο Gerrit Marx

Η CNH Industrial NV, η εταιρεία κατασκευής τρακτέρ και μηχανημάτων έργων που ελέγχεται από την οικογένεια του Ιταλού δισεκατομμυριούχου Agnelli, διόρισε τον Gerrit Marx νέο διευθύνοντα σύμβουλο. 

Ο Marx είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Iveco Group NV, η οποία αποσχίστηκε από την CNH το 2022. Θα επιστρέψει στην CNH από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με δηλώσεις των εταιρειών. Αντικαθιστά τον Scott Wine, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του τρέχοντος κύκλου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας για να ακολουθήσει άλλα ενδιαφέροντα. Ο Olof Persson, σημερινός ανεξάρτητος διευθυντής της Iveco, θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η αποχώρηση του Marx από την Iveco έρχεται αφού τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της επιχείρησης σε πέντε ξεχωριστές μονάδες, μια κίνηση που αποσκοπεί στην απελευθέρωση της αξίας των εμπορικών σημάτων της εταιρείας, βελτιώνοντας παράλληλα τη διαφάνεια. Η Iveco, που σημαίνει Industrial Vehicles Corporation, δημιουργήθηκε το 1975 από τη μητρική Fiat με μάρκες όπως η Fiat Veicoli Industriali, η Unic και η Magirus Deutz.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Gerrit πίσω στην CNH ως CEO», δήλωσε η πρόεδρος της CNH, Suzanne Heywood. «Ανυπομονούμε να μεταφέρει την ίδια ενέργεια και εστίαση που επέδειξε τόσο αποτελεσματικά όταν ηγήθηκε της Iveco, στο νέο του ρόλο».

Η CNH θα αναβάλει την ενημέρωση των επενδυτών -που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου- για μεταγενέστερη ημερομηνία, επικαλούμενη τον διορισμό του νέου διευθύνοντος συμβούλου της. Ο Marx θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Iveco τον επόμενο μήνα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News