Business & Finance Σάββατο 20/04/2024, 17:54
BUSINESS & FINANCE

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια καθώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα τονίζουν την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια καθώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις

Η διευθύνουσα επιτροπή τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε το Σάββατο την ανάγκη για ευρύτερη τήρηση της λογοδοσίας, καθώς τα ιδρύματα εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσουν τις χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και άλλα σοκ.

«Πρέπει να λογοδοτούμε ευρύτερα καθώς γινόμαστε μια καλύτερη και μεγαλύτερη τράπεζα», δήλωσε ο Mohammed bin Hadi Al Husseini, υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινής επιτροπής ανάπτυξης φέτος.

Ο Al Husseini εξέδωσε δήλωση του προέδρου, και όχι ανακοίνωση, εν μέσω διαφωνιών σχετικά με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, αλλά αναφέρθηκε στους οικονομικούς κινδύνους που δημιουργούν οι συγκρούσεις. Η δήλωση ήρθε καθώς οι συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αυτή την εβδομάδα πλησίαζαν στο τέλος τους.

Οι διοικητές των ιδρυμάτων προέτρεψαν την Παγκόσμια Τράπεζα να συνεχίσει να ενισχύει τις παγκόσμιες και περιφερειακές συνεργασίες και ζήτησαν από τη διοίκησή της να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις για την εμπλοκή των χωρών και την ενισχυμένη διάγνωση των χωρών.

Ενθάρρυναν επίσης την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ για να βοηθήσουν τις χώρες να κινητοποιήσουν περισσότερα έσοδα στο εσωτερικό τους και σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η ετοιμότητα για πανδημίες, καθώς και η βιωσιμότητα του χρέους.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News