Business & Finance Πέμπτη 11/04/2024, 15:38
PRICEFOX

Οι φθηνότερες εξορμήσεις για το Πάσχα – Πόσο κοστίζει το πενθήμερο εκτός Αθήνας

Οι φθηνότερες εξορμήσεις για το Πάσχα – Πόσο κοστίζει το πενθήμερο εκτός Αθήνας

Από 171 ευρώ ξεκινά το κόστος ανά άτομο για το πενθήμερο του Πάσχα από την Αθήνα και μπορεί να ξεπεράσει τα 520 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Pricefox.

Από τη σχετική έρευνα, βάσει τιμών στις 2/4 και μέσα από τις πλατφόρμες vriskoapostasi.gr, booking.com, airtickets.gr, προκύπτουν τα εξής:

Με αυτοκίνητο

Οι φθηνότερες εξορμήσεις για το Πάσχα – Πόσο κοστίζει το πενθήμερο εκτός Αθήνας-1

Η πιο οικονομική επιλογή από τους προορισμούς που προσεγγίζονται με αυτοκίνητο από την Αθήνα αναδεικνύεται η Καλαμάτα. Το κόστος ανά άτομο συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών και διαμονής ανέρχεται στα 171 ευρώ, σύμφωνα με την πλατφόρμα του Pricefox, που προσφέρει συμβουλές εξοικονόμησης,  σύγκριση τιμών ενέργειας, υπηρεσίες για επιλογή της φθηνότερης ασφάλειας αυτοκινήτου και για ασφάλιση σπιτιού. 

Λίγο πιο ακριβή είναι η Μονεμβασιά. Το κόστος των μεταφορικών ανέρχεται στα 61 ευρώ/ άτομο και με μια προσιτή πρόταση διαμονής το συνολικό κόστος της εκδρομής υπολογίζεται στα 202 ευρώ/ άτομο. 

Τρίτη ακολουθεί η Αράχωβα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 211 ευρώ/ άτομο, με τα μεταφορικά πιο συγκεκριμένα να υπολογίζονται στα 32 ευρώ και τη διαμονή στα 179 ευρώ. 

Το Λεωνίδιο αναδεικνύεται ως ο ακριβότερος προορισμός του Πάσχα από την Αθήνα οδικώς. Για τα μεταφορικά το άτομο θα πληρώσει 38 ευρώ και για πέντε διανυκτερεύσεις 202 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 240 ευρώ. 

Μόλις 5 ευρώ πιο οικονομική από το Λεωνίδιο εμφανίζεται η Ναύπακτος με το συνολικό κόστος για την πασχαλινή απόδραση ανά άτομο να αγγίζει τα 235 ευρώ. Στην τιμή έχουν υπολογιστεί τα μεταφορικά 58 ευρώ και η διαμονή 176 ευρώ/ άτομο. 

Με πλοίο

Οι φθηνότερες εξορμήσεις για το Πάσχα – Πόσο κοστίζει το πενθήμερο εκτός Αθήνας-2

Η πιο οικονομική επιλογή με πλοίο για τις διακοπές του Πάσχα αναδεικνύεται η Πάρος με συνολικό κόστος ανά άτομο στα 224 ευρώ. Σε αυτά έχουν υπολογιστεί τα ακτοπλοϊκά στα 120 ευρώ με επιστροφή και η διαμονή στα 104 ευρώ, σύμφωνα με το Pricefox.

Η Σαντορίνη ακολουθεί με το συνολικό κόστος ακτοπλοϊκών και πέντε διανυκτερεύσεων ανά άτομο να υπολογίζεται στα 258 ευρώ

Στους πιο περιζήτητους και ακριβότερους προορισμούς συγκαταλέγεται η Σύρος. Οι τιμές με ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφή ξεκινούν από τα 92 ευρώ και το κόστος διαμονής από τα 204 ευρώ για 5 διανυκτερεύσεις, σύνολο δηλαδή στα 296 ευρώ/ άτομο. 

Σχεδόν 10 ευρώ πιο οικονομική από τη Σύρο αναδεικνύεται η μακρινή Πάτμος με συνολικό κόστος ανά άτομο στα 287 ευρώ. Σε αυτά έχουν υπολογιστεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή στα 110 ευρώ και 177 ευρώ οι πέντε διανυκτερεύσεις. 

Με αεροπλάνο

Οι φθηνότερες εξορμήσεις για το Πάσχα – Πόσο κοστίζει το πενθήμερο εκτός Αθήνας-3

Οι πιο ακριβοί πασχαλινοί προορισμοί αναδεικνύονται και οι πιο δημοφιλείς. Ο λόγος για την Κέρκυρα και τη Χίο, οι οποίες από Αθήνα προσεγγίζονται ευκολότερα με το αεροπλάνο.

Πιο συγκεκριμένα η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως η «βασίλισσα» του Πάσχα, καθώς το κόστος για την εξαήμερη εξόρμηση με αεροπλάνο στο νησί των Φαιάκων ανέρχεται στα 522 ευρώ/ άτομο.

Κόστος στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί τα αεροπορικά εισιτήρια στα 286 ευρώ και η εξαήμερη διαμονή στα 286 ευρώ. 

Κάτι παραπάνω από 100 ευρώ πιο οικονομική ανέρχεται η Χίος με το συνολικό κόστος ανά άτομο να υπολογίζεται στα 395 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα αεροπορικά κοστολογούνται στα 278 ευρώ και η διαμονή στα 117 ευρώ, σύμφωνα με το Pricefox.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

National Geographic: Μήλος και Τήνος στα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές φέτος

Η Μύκονος θύµα της υπερβολής της

Airbnb: Πού ταξίδεψαν οι Έλληνες την άνοιξη – Οι top προορισμοί σε εσωτερικό και εξωτερικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News