Business & Finance Σάββατο 6/04/2024, 21:14
BUSINESS & FINANCE

Warner Music: Αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη γαλλική Believe

Warner Music: Αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη γαλλική Believe

Η Warner Music Group αποφάσισε να μην εξαγοράσει τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Believe SA, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Believe έλαβε γνώση της απόφασης σε ξεχωριστή ανακοίνωση και δήλωσε ότι «θα καθορίσει τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πιθανή πορεία της εταιρείας».

Τον περασμένο μήνα, η WMG δήλωσε ότι θα μπορούσε να αποτιμήσει την Believe σε τουλάχιστον 17 ευρώ ανά μετοχή, οδηγώντας το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής μουσικής εταιρείας να καλέσει την αμερικανική μεγάλη εταιρεία να υποβάλει δεσμευτική, άνευ όρων και πλήρως χρηματοδοτούμενη προσφορά.

Το ενδιαφέρον της WMG ακολούθησε μια προσφορά εξαγοράς της Believe από τον ιδρυτή της Denis Ladegaillerie, ο οποίος συνεργάστηκε με τις επενδυτικές εταιρείες TCV, τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, και την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων EQT για μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία σε 1,46 δισ. ευρώ (1,58 δισ. δολάρια) ή 15 ευρώ ανά μετοχή.

Η Believe, η οποία απασχολεί περίπου 2.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες, ιδρύθηκε το 2005 ως μουσική εταιρεία που απευθυνόταν σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, προσφέροντας εργαλεία για την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Παρισιού το 2021 με αποτίμηση 1,9 δισ. ευρώ. 

Μια ομάδα γαλλικών δισκογραφικών περιγράφει την προσέγγιση της Warner ως εχθρική και καταστροφική για μια βιομηχανία που κυριαρχείται από τρεις μεγάλους παίκτες – Universal Music Group, Sony Music Entertainment και Warner.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο της μουσικής

Οσκαρ 2024: Τέσσερα βραβεία για το «Poor Things», θρίαμβος για το «Οπενχάιμερ»

Το μεγαλύτερο λάθος που οδηγεί στο burnout – Τα 5 σημάδια ότι το κάνετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News