Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 21:32
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη Βαλτιμόρη ζητούν οι αρχές από Amazon – Home Depot

ΗΠΑ: Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη Βαλτιμόρη ζητούν οι αρχές από Amazon – Home Depot

Οι σύμβουλοι του προέδρου Joe Biden κάλεσαν μεγάλους εργοδότες της Βαλτιμόρης -συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com Inc. και Home Depot Inc.- για να τους ενθαρρύνουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας παρά την κατάρρευση της γέφυρας που έκλεισε το λιμάνι της πόλης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Jeff Zients και η κορυφαία οικονομική σύμβουλος Lael Brainard τηλεφώνησαν σε στελέχη μεγάλων λιανοπωλητών και διανομέων μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στις 26 Μαρτίου, δήλωσαν οι άνθρωποι. Ζήτησαν εθελοντικές δεσμεύσεις για την αποφυγή απολύσεων και ζήτησαν από τις εταιρείες να ανακοινώσουν αυτές τις προθέσεις για να παρέχουν βεβαιότητα στις αγορές εργασίας, σύμφωνα με τους ίδιους. 

Ο διαχειριστής τερματικών σταθμών Ports America ήταν επίσης στόχος της προσέγγισης, όπως και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τους αξιωματούχους της διοίκησης να επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού θα ελαχιστοποιηθούν, είπαν οι άνθρωποι.

Η καταστροφή της γέφυρας Key αποτελεί μια νέα πρόκληση για τον Biden, ο οποίος μάχεται με τον σκεπτικισμό των ψηφοφόρων για την οικονομική διαχείρισή του, καθώς διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. Η εκτεταμένη απώλεια θέσεων εργασίας ή οι διαταραχές που προκλήθηκαν από την εμπλοκή των εργασιών στο λιμάνι της Βαλτιμόρης θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τους φόβους για την εφοδιαστική αλυσίδα που είχαν υποχωρήσει μετά την πανδημία. 

Δεν είναι σαφές αν μεγάλες εταιρείες σχεδίαζαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της γέφυρας. 
Εκπρόσωποι της Amazon και της Home Depot δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια. 

Ο Biden θα μεταβεί στη Βαλτιμόρη την Παρασκευή για να επιθεωρήσει τις ζημιές και να μιλήσει με τοπικούς αξιωματούχους. Ο πρόεδρος έχει πει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να πληρώσει για την ανοικοδόμηση της γέφυρας, μιας σημαντικής συγκοινωνιακής και εμπορικής αρτηρίας για την ανατολική ακτή. 

Η κυβέρνηση έχει αποδεσμεύσει 60 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για την κάλυψη του κόστους ανοικοδόμησης, αλλά η ανοικοδόμηση αναμένεται να κοστίσει δισεκατομμύρια και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει πρόταση χρηματοδότησης. 

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξετάζουν κανονισμούς ή απαιτήσεις που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να επιταχύνει την ανοικοδόμηση, αλλά είναι απίθανο να καταργηθούν κανονισμοί, δήλωσαν οι άνθρωποι. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν διερευνήσει το ενδεχόμενο να γίνουν ταυτόχρονα οι εργασίες σχεδιασμού και μηχανικής και έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον θεμέλιο της γέφυρας για να στηρίξει ένα νέο άνοιγμα, σύμφωνα με τους ανθρώπους. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Βαλτιμόρη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας

Lloyd’s of London: Ιστορικές οι ασφαλιστικές ζημίες από την κατάρρευση της γέφυρας

Τι σημαίνει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη για την αμερικανική οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News