Business & Finance Τετάρτη 27/03/2024, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Εθνική Τράπεζα: Αποδεκτές όλες οι προσφορές για την αντικατάσταση ακριβού ομολόγου

Εθνική Τράπεζα: Αποδεκτές όλες οι προσφορές για την αντικατάσταση ακριβού ομολόγου

Όλες τις ομολογίες που προσφέρθηκαν με έγκυρο τρόπο, αξίας 320.075.000 ευρώ, πρόκειται να αποδεχθεί η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τις προσφορές που έγιναν στο πλαίσιο της προαιρετικής πρότασης εξαγοράς έναντι μετρητών στους κατόχους των ομολογιών Tier 2 (μειωμένης εξασφάλισης) λήξης το 2029 και συνολικής αξίας 400.000.000 της τράπεζας. Προϋπόθεση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης των νέων ομολογιών πριν ή κατά την ημερομηνία διακανονισμού, δηλαδή την 28η Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η περίληψη των αποτελεσμάτων:

Εθνική Τράπεζα: Αποδεκτές όλες οι προσφορές για την αντικατάσταση ακριβού ομολόγου-1

Όπως σημειώνει η Εθνική Τράπεζα, η αναμενόμενη Ημερομηνία Διακανονισμού για την Πρόταση Εξαγοράς είναι η 28 Μαρτίου 2024. 

Οι €500.000.000 Ομολογίες Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) του Προσφέροντος λήξης το 2035 (οι Νέες Ομολογίες) αναμένεται να εκδοθούν στις 28 Μαρτίου 2024.

Κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού, υπό την αίρεση ικανοποίησης της Προϋπόθεσης της Νέας Έκδοσης, ο Προσφέρων θα καταβάλλει την Τιμή Αγοράς και την Πληρωμή Δεδουλευμένου Τόκου στους κατόχους Ομολογιών που έχουν εγκύρως προσφέρει τις Ομολογίες τους για αγορά στο πλαίσιο της Πρότασης Εξαγοράς.

Η Πληρωμή Δεδουλευμένου Τόκου είναι μέρος του συνολικού αντιτίμου στο πλαίσιο της Πρότασης Εξαγοράς και, προς αποφυγή αμφιβολίας, δεν συνιστά καταβολή σύμφωνα με τους όρους των Ομολογιών.

Οι Ομολογίες που εξαγοράζονται από τον Προσφέροντα στο πλαίσιο της Πρότασης Εξαγοράς θα ακυρωθούν μετά την Ημερομηνία Διακανονισμού και οι υποχρεώσεις του Προσφέροντος σε σχέση με αυτές θα αρθούν. Το συνολικό ονομαστικό ποσό των Ομολογιών που θα παραμείνει οφειλόμενο μετά την Ημερομηνία Διακανονισμού θα ανέρχεται σε €79.925.000.

Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι Διαχειριστές της Πρότασης Εξαγοράς. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά στην αντικατάσταση ακριβού ομολόγου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News