Business & Finance Παρασκευή 22/03/2024, 21:20
BUSINESS & FINANCE

To Κονγκό ξεπέρασε το Περού πέρυσι στην παραγωγή χαλκού

To Κονγκό ξεπέρασε το Περού πέρυσι στην παραγωγή χαλκού

H Δημοκρατία του Κονγκό ξεπέρασε το Περού και αναδείχθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού το 2023, παρότι εξακολουθεί να υπολείπεται της νοτιοαμερικανικής χώρας στις εξαγωγές, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και από τις δύο χώρες. 

Η παραγωγή του Κονγκό έφθασε τα 2,84 εκατ. τόνους χαλκού πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας. Αντίστοιχα, η παραγωγή του Περού διαμορφώθηξε στα 2,76 εκατ. τόνους. 

Το Κονγκό διεκδικούσε τη νούμερο 2 θέση του Περού τα τελετυαία χρόνια, με τις επενδύσεις του Περού στη βιομηχανία εξόρυξης μετάλλων να πλήττεται από γραφειοκρατία, την πρόσφατη πολιτική αναστάτωση και τις διαδηλώσεις. Η Χιλή παραμένει μακράν ο κορυφαίος παραγωγός του κόκκινου μετάλλου. 

Ωστόσο, το Περού ξεπερνά το Κονγκό στις εξαγωγές χαλκού. Εξήγαγε περίπου 2,95 εκατ. τόνους μετάλλου πέρυσι, περισσότερο από την ετήσια παραγωγή του εξαιτίας της πώλησης αποθεμάτων που είχαν συσσωρευθεί τα προηγούμενα έτη. 

Ο Romulo Mucho, υπουργός Ενέργειας και Μετάλλων του Περού, ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι περίμενε αύξηση της παραγωγής του χαλκού στα 3 εκατ. τόνους το 2024. Οι Άνδεις του Περού φιλοξενούν κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των Freeport-McMoRan, MMG Ltd, BHP, Glencore, Teck Resources, Mitsubishi της Ιαπωνίας και Southern Copper of Grupo Mιxico.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News