Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 11:02
BUSINESS & FINANCE

Φωτιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εμβολίων του κόσμου

Φωτιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εμβολίων του κόσμου

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν φωτιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εμβολίων του κόσμου, στην Ινδία. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Serum Institute of India (SII), το οποίο παράγει το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca,  η πυρκαγιά δεν επηρεάζει την παραγωγή του σκευάσματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, καθώς το κτίριο βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή.

Φωτιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εμβολίων του κόσμου-1
φωτ.: AP

 

«Μάθαμε ότι δυστυχώς χάθηκαν ζωές στο γεγονός. Λυπούμαστε βαθιά και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θανόντων», είπε ο CEO της SII, Adar Poonawalla.

Η οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια από τον πατέρα του Poonawalla με στόχο να φέρει φθηνότερα εμβόλια στις μάζες, το Serum Institute of India στοχεύει να φτιάξει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όχι μόνο για την Ινδία, αλλά και για άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων του κόσμου και κατόπιν συμφωνίας με την AstraZeneca, παράγει 50-60 εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η εταιρεία από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με στόχο να ανεβάσει την παραγωγή στα 100 εκατ. δόσεις αυτό το μήνα.

Ο Poonawalla έγραψε στο Twitter ότι κάποιοι όροφοι του εργοστασίου καταστράφηκαν, αλλά η παραγωγή του εμβολίου δεν θα επηρεαστεί.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News