Business & Finance Κυριακή 25/02/2024, 21:48
BUSINESS & FINANCE

Λιβύη: Διαδηλωτές διέκοψαν την εξαγωγή φυσικού αερίου

Λιβύη: Διαδηλωτές διέκοψαν την εξαγωγή φυσικού αερίου

Οι εξαγωγές από ένα πετρελαϊκό πεδίο στη δυτική Λιβύη και μια υποθαλάσσια σύνδεση φυσικού αερίου με την Ιταλία έκλεισαν μετά από διαμαρτυρίες.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν το συγκρότημα Mellitah νωρίτερα την Κυριακή σε μια διαμάχη κυρίως για τους μισθούς, σύμφωνα με εκπρόσωπο των διαδηλωτών. Η ομάδα δήλωσε ότι έκλεισε επίσης την πρόσβαση στο κοίτασμα El Feel και στο διυλιστήριο Al-Zawiya, όπου η παραγωγή συνεχίζεται. 

Η παραγωγή 40.000 έως 45.000 βαρελιών ημερησίως του κοιτάσματος Wafa δεν θα φτάσει στο λιμάνι της Mellitah για εξαγωγές μετά το κλείσιμο μιας βαλβίδας την Κυριακή, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα και το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Το πετρέλαιο αποθηκεύεται στο χώρο του κοιτάσματος, όπου οι δεξαμενές μπορούν να χωρέσουν περίπου επτά ημέρες παραγωγής, είπε.

Ο αγωγός προς την Ιταλία μεταφέρει περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, ή περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής του καυσίμου της Mellitah Oil & Gas Co. σύμφωνα με το πρόσωπο. 

 

Λιβύη: Διαδηλωτές διέκοψαν την εξαγωγή φυσικού αερίου-1

Εάν συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες, τα έργα αυτά θα μπορούσαν να σταματήσουν πλήρως και να οδηγήσουν σε ανωτέρα βία, μια ρήτρα στα συμβόλαια που επιτρέπει την αναστολή των παραδόσεων, σύμφωνα με επιστολή προς την κυβέρνηση που υπογράφεται από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής National Oil Corp. που είδε το Bloomberg.

Οι διαμαρτυρίες έχουν οδηγήσει σε τακτικές διακοπές της παραγωγής στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης μίας που επίσης ενεργοποίησε τη ρήτρα για ανωτέρω βία, τον περασμένο μήνα στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο, το Sharara.

Μoneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News