Business & Finance Πέμπτη 21/12/2023, 21:30
BUSINESS & FINANCE

Μια πτήση 60 λεπτών, το πιο πολυσύχναστο δρομολόγιο στον κόσμο για το 2023

Μια πτήση 60 λεπτών, το πιο πολυσύχναστο δρομολόγιο στον κόσμο για το 2023

Η πτήση μιας ώρας μεταξύ Σιγκαπούρης και Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία ήταν η πιο πολυσύχναστη διεθνής διαδρομή στον κόσμο φέτος, γεγονός που αποτυπώνει το βαθμό της ταξιδιωτικής ανάκαμψης στην Ασία στον απόηχο του Covid-19.

Ο αριθμός των θέσεων αυξήθηκε κατά 50% από πέρυσι σε 4,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με την OAG. Η ίδια διαδρομή ήταν τρίτη το 2022 και δεύτερη πριν από την πανδημία.

Οι χώρες της Ασίας κυριάρχησαν στη λίστα καθώς η περιοχή υστερούσε σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Υπήρξαν τεράστιες αυξήσεις στις πτήσεις που συνδέουν τη Νότια Κορέα με την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη. Μεταξύ των 10 κορυφαίων δρομολογίων, οι μικρότερες προσθήκες θέσεων ήταν μεταξύ Καΐρου και Τζέντα και Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

Οι πτήσεις που συνδέουν τη Σεούλ με την Οσάκα και το Τόκιο κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση μετά από υπερδιπλασιασμό της χωρητικότητας σε αυτά τα δρομολόγια. Τα υπερατλαντικά δρομολόγια μεταξύ Heathrow και JFK έπεσαν στην όγδοη από την τέταρτη.

Οι πιο πολυσύχναστες διεθνείς πτήσεις για το 2023

Source: OAG

Το αεροδρόμιο της Ατλάντα παρέμεινε το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με την OAG. Ακολούθησαν το Ντουμπάι και η Χανέντα στο Τόκιο.

Το μοναδικό αεροδρόμιο που μπήκε φέτος στη λίστα των 10 κορυφαίων ήταν της Guangzhou στη 10η θέση, στην Κίνα, σύμφωνα με την OAG. Ήταν 16ο το 2022.

Τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου 2023

Source: OAG

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News