Business & Finance Δευτέρα 11/12/2023, 21:33
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Σε συζητήσεις με την Nvidia αναφορικά με τις πωλήσεις τσιπ ΤΝ στην Κίνα

ΗΠΑ: Σε συζητήσεις με την Nvidia αναφορικά με τις πωλήσεις τσιπ ΤΝ στην Κίνα

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Gina Raimondo δήλωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργείο της βρίσκεται σε συζητήσεις με την Nvidia Corp σχετικά με τις επιτρεπτές πωλήσεις τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πουλήσει τους πιο προηγμένους ημιαγωγούς της σε κινεζικές εταιρείες.

«Μπορούν, θα πουλήσουν και θα πρέπει να πουλήσουν τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, επειδή τα περισσότερα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης θα είναι για εμπορικές εφαρμογές», δήλωσε η Raimondo στο Reuters σε συνέντευξή της μετά από εκδήλωση. «Αυτό που δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να στείλουν είναι τα πιο εξελιγμένα, με την υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία θα επέτρεπαν στην Κίνα να εκπαιδεύσει τα μοντέλα της».

Η Raimondo δήλωσε ότι μίλησε πριν από μία εβδομάδα με τον CEO της Nvidia Jensen Huang και ήταν απολύτως σαφής. «Δεν θέλουμε να παραβιάσουμε τους κανόνες. Πείτε μας τους κανόνες και θα συνεργαστούμε μαζί σας»

Η ίδια δήλωσε ότι η υπηρεσία συνεργάζεται με την Nvidia. «Θέλουν να κάνουν το σωστό. Προφανώς θέλουν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τσιπ».

Η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει. Την περασμένη εβδομάδα, ο Huang δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την αμερικανική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι τα νέα τσιπ για την κινεζική αγορά συμμορφώνονται με τους περιορισμούς των εξαγωγών.

Ο σχεδιαστής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με έδρα την Καλιφόρνια κατέχει μερίδιο άνω του 90% της κινεζικής αγοράς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι νέοι περιορισμοί των ΗΠΑ στις εξαγωγές τσιπ είναι πιθανό να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους Κινέζους ανταγωνιστές να εισέλθουν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News