Business & Finance Κυριακή 3/12/2023, 13:33
BUSINESS & FINANCE

Οι δέκα κορυφαίες θέσεις εργασίας για την Gen Z το 2024

Οι δέκα κορυφαίες θέσεις εργασίας για την Gen Z το 2024

Το εργασιακό τοπίο συνεχίζει να εξελίσσεται, ιδιαίτερα για την Gen Z. Γεννημένη μεταξύ των τελών της δεκαετίας του 1990 και των αρχών της δεκαετίας του 2010, η Gen Z εισέρχεται τώρα στο εργατικό δυναμικό με ένα μοναδικό σύνολο αξιών και προσδοκιών.

Είτε πρόκειται για τη δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών, είτε για την προώθηση κοινωνικών αλλαγών είτε για την προαγωγή της ευημερίας, η Gen Z αφήνει το στίγμα της σε διάφορους τομείς, διαμορφώνοντας ένα μέλλον που θα είναι τεχνολογικά προωθημένο, χωρίς αποκλεισμούς και με γνώμονα τον αντίκτυπo στον πλανήτη.

Ακολουθεί μια ματιά στις 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας που αποδεικνύονται ότι ταιριάζουν άριστα σε αυτή την τεχνολογικά ενημερωμένη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη γενιά το 2024, σύμφωνα με το LinkedIn.

1. Ειδικός σε θέματα βιώσιμης ενέργειας

Η Gen Z ενδιαφέρεται πολύ για το περιβάλλον και οι θέσεις εργασίας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, όπως οι τεχνικοί ηλιακών πάνελ ή οι μηχανικοί αιολικής ενέργειας, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

2. Δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου

Από τους YouTubers μέχρι τους influencers του Instagram, η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου είναι ένας τομέας που επιτρέπει στη δημιουργικότητα και τις τεχνολογικές δεξιότητες της Gen Z να λάμψουν.

3. Σύμβουλος υγείας και ευεξίας

Ως μια γενιά που εκτιμά την ψυχική υγεία και τη συνολική ευεξία, πολλά άτομα της Gen Z μετατρέπουν το πάθος τους για την ευεξία σε καριέρα.

4. Cybersecurity Analyst

Με τις απειλές στον κυβερνοχώρο να αυξάνονται, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εμπειρογνώμονες κυβερνοασφάλειας για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.

5. Προγραμματιστής εφαρμογών

Οι εφαρμογές για κινητά συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινή ζωή μας και η ανάπτυξη εφαρμογών προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους λάτρεις της τεχνολογίας της Gen Z.

6. Σύμβουλος κοινωνικών επιπτώσεων

Συνδυάζοντας την επιχειρηματική οξυδέρκεια με την επιθυμία να κάνει τη διαφορά, η συμβουλευτική κοινωνικών επιπτώσεων είναι ένας τομέας που απευθύνεται στις αξίες και την ορμή της Gen Z.

7. User Experience (UX) Designer

Ως ψηφιακοί ιθαγενείς, η Gen Z έχει έντονη κατανόηση του τι κάνει μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για καριέρα στον τομέα του σχεδιασμού UX.

8. Remote Work Specialist

Η πανδημία έχει αλλάξει μόνιμα το εργασιακό τοπίο και υπάρχει πλέον ανάγκη για ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και της ευημερίας σε ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας.

9. Ειδικός του ηλεκτρονικού αθλητισμού

Με την άνοδο του ανταγωνιστικού παιχνιδιού, τα ηλεκτρονικά αθλήματα έχουν ανοίξει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, από παίκτες έως προπονητές, ακόμη και διοργανωτές εκδηλώσεων.

10. Επαγγελματίας ψυχικής υγείας

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής υγείας, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων της Gen Z που ακολουθούν καριέρα στην ψυχολογία, τη συμβουλευτική και τη θεραπεία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι δεξιότητες που φέρνει η επόμενη γενιά στην εργασία

Boomers, GenZ, DINKs ή HENRYs – Ποιοι κερδίζουν σε αυτή την οικονομία;

Μπορεί το χρήμα να αγοράσει την ευτυχία; Το 60% των Αμερικανών λέει «ναι»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News