Business & Finance Παρασκευή 1/12/2023, 21:11
ΒUSINESS & FINANCE

Fitch: Βλέπει πτώση των τιμών για τα βιομηχανικά μέταλλα το 2024

Fitch: Βλέπει πτώση των τιμών για τα βιομηχανικά μέταλλα το 2024

Οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων αναμένεται να υποχωρήσουν το επόμενο έτος, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση, ειδικά στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πρώτων υλών στον κόσμο, εκτιμά η Fitch Ratings. 

O οίκος σημειώνει σε έκθεσή του ότι η τιμή του χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου προβλέπεται να μειωθεί 2% στα 8.600 δολάρια ο μετρικός τόνος, ενώ το σιδηρομετάλλευμα αναμένεται να αυξηθεί έως 8% στα 111 δολάρια ο μετρικός τόνος. Όσο για τον ψευδάργυρο βλέπει πτώση 29% στα 2.550 δολάρια ο μετρικός τόνος. Aντίθετα, για τον χρυσό βλέπει άνοδο το επόμενο έτος. 

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι ορισμένες εταιρείες εξόρυξης μετάλλων αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσκολίες που έχουν οδηγήσει σε πτώση της παραγωγής τους, όπως το κρατικό μεταλλείο της Χιλής Codelco, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο. 

Στη Λατινική Αμερική, ο Fitch σημειώνει ότι οι συζητήσεις γύρω από την κρατικοποίηση του κλάδου εξόρυξης μετάλλων σε χώρες όπως η Χιλή και το Περού έχουν αρχίσει να περιορίζονται. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News