Business & Finance Πέμπτη 30/11/2023, 18:04
BUSINESS & FINANCE

Αισιόδοξη η Optima Bank για την ΑΒΑΞ

Αισιόδοξη η Optima Bank για την ΑΒΑΞ

Με αύξηση 9,94% της τιμής της μετοχής της ΑΒΑΞ αντέδρασε η αγορά στην έκθεση των αναλυτών της Optima που έδωσαν τιμή-στόχο τα 2,79 ευρώ, δηλαδή περιθώριο ανόδου που αγγίζει το 100% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Κάνοντας χρήση διαφόρων μοντέλων αποτίμησης, οι αναλυτές της Optima Bank άθροισαν την αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας (sum-of-the-parts). Η συνολική επιχειρηματική αξία του ομίλου (BV) σύμφωνα με τον ισολογισμό του εξαμήνου, προσδιορίζεται σε 700 εκατ. ευρώ, με το κατασκευαστικό σκέλος να αποτιμάται σε 195 εκατ. ευρώ, οι παραχωρήσεις σε 379 εκατ ευρώ, τα ακίνητα και οι μαρίνες σε 93 εκατ ευρώ, και οι θυγατρικές σε 33 εκατ ευρώ.

Η αποτίμηση, μάλιστα, μπορεί να αυξηθεί αναφέρουν οι αναλυτές, εφόσον η ΑΒΑΞ κερδίσει νέα έργα σε μεγαλύτερο αριθμό από τον αναμενόμενο, ή βελτιωθούν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους στην κατασκευή και αυξηθούν οι κυκλοφοριακές ροές στις παραχωρήσεις, εισφέροντας μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από μερίσματα. Η υψηλή κερδοφορία που αναμένεται για το κατασκευαστικό σκέλος της ΑΒΑΞ μέχρι το 2026 λόγω ενίσχυσης των εσόδων και βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους, εκτιμάται από τους αναλυτές της Optima Bank ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποκλιμάκωση του δανεισμού και διανομή μερισμάτων στους μετόχους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News