Business & Finance Σάββατο 25/11/2023, 12:46
BUSINESS & FINANCE

Ο κληρονόμος της Chanel έγινε ο πλουσιότερος κάτοικος της Ελβετίας

Ο κληρονόμος της Chanel έγινε ο πλουσιότερος κάτοικος της Ελβετίας

Ο κληρονόμος της Chanel, Gerard Wertheimer, έγινε ο πλουσιότερος κάτοικος της Ελβετίας, αφού η άνθηση μετά την πανδημία  των ειδών πολυτελείας αύξησε τον πλούτο του σε 42 δισ. ελβετικά φράγκα (47,6 δισ. δολάρια) πέρυσι, σύμφωνα με το περιοδικό Bilanz. 

Ο Wertheimer, ο οποίος ελέγχει τον παρισινό οίκο μόδας που παράγει το άρωμα Chanel No. 5, κατοικεί στη Γενεύη. Την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκαν πωλήσεις ρεκόρ στο χώρο της μόδας, των αρωμάτων και των κοσμημάτων, οδηγώντας σε αύξηση τον πλούτο του Wertheimer πάνω από αυτόν της οικογένειας Kamprad που ίδρυσε το Ikea για πρώτη φορά, ανέφερε το Bilanz στην ετήσια έκδοσή του για τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελβετία.

Το Bloomberg υπολόγισε την καθαρή αξία του Wertheimer σε 44,8 δισεκατομμύρια δολάρια στις 27 Ιουνίου 2023. Ο στενά ελεγχόμενος όμιλος ειδών πολυτελείας, ο οποίος ιδρύθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel το 1910, είχε έσοδα 17,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Άλλα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τρεις αμπελώνες και άλογα κούρσας στη Γαλλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Chanel: Το οικογενειακό γραφείο των ιδιοκτητών της, προσλαμβάνει πρώην αξιωματούχο των ΗΑΕ

Το πορτοκαλί της Hermès και το μπλε της Tiffany: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα χρώματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News