Business & Finance Δευτέρα 18/01/2021, 12:30
BUSINESS & FINANCE

«Βουτιά» για τις μετοχές των εταιρειών του Ομίλου Samsun

Μετά την οριστική καταδίκη του αντιπροέδρου της Samsung Electronics

«Βουτιά» για τις μετοχές των εταιρειών του Ομίλου Samsun

Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή των μετοχών της Samsung Group, μετά την οριστική καταδίκη του Τζέι Γιου Λι σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από δικαστήριο της Νότιας Κορέας.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics και κληρονόμος του κορεάτικου Ομίλου κρίθηκε ένοχος για υπόθεση διαφθοράς, η οποία έχει οδηγήσει σε καθαίρεση την τέως πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γιουν Χιε.

Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, ο Λι και άλλα τέσσερα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Samsung προσέφεραν οικονομική στήριξη σε στενή φίλη της Χιε, ύψους 6,4 εκατ. δολαρίων, με αντάλλαγμα την στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση ορισμένων σημαντικών συμφωνιών.

Στον απόηχο της τελεσίδικης καταδίκης του Λι, ο οποίος καλείται να επιστρέψει στη φυλακή, η μετοχή της Samsung Group στο Χρηματιστήριο της Σεούλ υποχώρησε κατά 3,41%, ενώ ευρείες απώλειες καταγράφηκαν και στις μετοχές των υπόλοιπων εταιρειών του Ομίλου.

Για παράδειγμα, η μετοχή της Samsung C&T σημείωσε πτώση 6,84%, της Samsung SDI 4,21%, της Samsung Heavy Industries 2,74% και της Samsung Life Insurance 4,96%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News