Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 14:26
ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

«Παράθυρο» παράτασης στην αναστολή πληρωμών φορο-υποχρεώσεων

«Παράθυρο» παράτασης στην αναστολή πληρωμών φορο-υποχρεώσεων

Το ενδεχόμενο να παραταθούν οι αναστολές πληρωμών για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μετά τον Απρίλιο, αν κριθεί απαραίτητο, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις ήδη θεσμοθετημένες ρυθμίσεις, σημειώνοντας πάντως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επανεξετάσουμε τη διάρκεια της αναστολής εάν αυτό είναι απαραίτητο». Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει και να στηρίζει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας όσο διαρκεί η πανδημία, αλλά και αμέσως μετά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές τους.

Αναφερόμενος στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5», για την οποία η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και διορθώσεων παρατάθηκε έως και την προσεχή Τρίτη, είπε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει πλέον τις 600.000 ενώ το ΥΠΟΙΚ υπολόγιζε να ενισχυθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις. Διευκρίνισε πάντως πως δεν ενισχύονται όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν αίτηση, καθώς κάποιες δεν πληρούν τα κριτήρια, και υπό αυτό το δεδομένο το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για ενισχύσεις θα είναι της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News