Business & Finance Παρασκευή 27/10/2023, 19:34
BUSINESS & FINANCE

ΔΝΤ: Η Romy Bowers νέα Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Κινδύνων

ΔΝΤ: Η Romy Bowers νέα Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Κινδύνων

Η Kristalina Georgieva, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να διορίσει την κα Romy Bowers ως Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Κινδύνων (ORM). Η κα Bowers θα διαδεχθεί την Brenda Boultwood και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις 8 Ιανουαρίου 2024.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τον διορισμό της Romy Bowers ως Διευθύντριας του Γραφείου Διαχείρισης Κινδύνων», δήλωσε η κα Georgieva. «Έχω ενημερώσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την πρόθεσή μου αυτή».

Η κα Bowers, Καναδή υπήκοος, έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Υποθηκών και Στέγασης του Καναδά (CMHC) -ενός δημόσιου οργανισμού που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ- όπου το ταλέντο και οι ικανότητές της στη διαχείριση κινδύνων ήταν ουσιώδεις για τη διασφάλιση του ισολογισμού του Οργανισμού και την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής του Καναδά για τη στέγαση. Η Bowers κατείχε διάφορες άλλες θέσεις-κλειδιά στην CMHC σε διάστημα εννέα ετών, ξεκινώντας το 2015 ως επικεφαλής κινδύνου του οργανισμού με αποστολή την προώθηση του μετασχηματισμού του. Βοήθησε, επίσης, στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας διαχείρισης κινδύνων της CMHC, στη βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης κινδύνων και στην ενίσχυση της κουλτούρας κινδύνου.

Πριν από την CMHC, η κα Bower είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης επιχειρησιακών κινδύνων στις ΗΠΑ στην Bank of Montreal (BMO) Financial Group, τον όγδοο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό οργανισμό στη Βόρεια Αμερική. Κατείχε και άλλες ανώτερες θέσεις στα οικονομικά και τη διαχείριση κινδύνων κατά τη διάρκεια των 15 ετών που εργάστηκε στην BMO. Μεταξύ των πολλών επιτυχιών της, συμπεριλαμβάνεται και η καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών πρωτοβουλιών που βελτίωσαν τη διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου της BMO, τις δοκιμές προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, την οργανωτική ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου.

«Η Romy εντάσσεται στο Ταμείο κατά τη διάρκεια μίας περιόδου αυξημένης αβεβαιότητας, η οποία απαιτεί ισχυρές πρακτικές διαχείρισης κινδύνων καθώς εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τα μέλη μας», πρόσθεσε η κα Georgieva. «Με αποδεδειγμένο ιστορικό στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε πολύπλοκα προβλήματα και βαθιά εξειδίκευση στη διαχείριση κινδύνων στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, είμαι βέβαιη ότι η Romy είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της ORM και να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες και το Διοικητικό Συμβούλιο για την περαιτέρω ενίσχυση των πρακτικών και της κουλτούρας στη διαχείριση κινδύνου του Ταμείου».

Η κ. Bower έχει MBA στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και μεταπτυχιακό στις τέχνες από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Έχει ολοκληρώσει το Advanced Management Program στο Harvard Business School στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Αποχωρεί η διευθύντρια του Γρ. Εσωτερικού Ελέγχου και Επιθεώρησης, Nancy Onyango

ΔΝΤ, COP28, Παγκόσμια τράπεζα και ΟΗΕ συζητούν για την προώθηση της πράσινης ατζέντας

Ανθεί το μπλε δολάριο: Το πέσο καταρρέει, οι Αργεντίνοι στρέφονται στη μαύρη αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News