Business & Finance Δευτέρα 23/10/2023, 19:47
BUSINESS & FINANCE

ΔΝΤ: Αποχωρεί η διευθύντρια του Γρ. Εσωτερικού Ελέγχου και Επιθεώρησης, Nancy Onyango

ΔΝΤ: Αποχωρεί η διευθύντρια του Γρ. Εσωτερικού Ελέγχου και Επιθεώρησης, Nancy Onyango

Η Nancy Onyango, Διευθύντρια του Γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου και Επιθεώρησης (Office of Internal Audit – OIA), θα αποχωρήσει από το Ταμείο στις 29 Ιανουαρίου 2024, όταν λήγει η δεύτερη θητεία της, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια Kristalina Georgieva.

«Η συμβολή της Nancy, μέσω του έργου και της αφοσίωσής της τα τελευταία έξι χρόνια, διασφαλίζει ότι το Ταμείο πληροί τα υψηλότερα πρότυπα διαφάνειας και λογοδοσίας στην υπηρεσία των μελών μας», δήλωσε η κα Georgieva.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της κας Onyango, το Γραφείο Εσωτερικού Ελέγχου και Επιθεώρησης διεξήγαγε αρκετές σημαντικές επιθεωρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέγχου του πλαισίου διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων του Ταμείου, του πρώτου στην ιστορία του Ταμείου. Οι συστάσεις του ελέγχου, όταν εφαρμοστούν πλήρως, θα τυποποιήσουν την ενσωμάτωση της διαχείρισης κινδύνων σε όλες τις πτυχές των εργασιών του Ταμείου.

«Υπό την ηγεσία της Nancy, το έργο του OIA για την υποστήριξη των μετασχηματιστικών προγραμμάτων του Ταμείου, ιδίως οι καινοτόμες αξιολογήσεις ετοιμότητας που γίνονται πριν από την έναρξη κάθε προγράμματος, έχουν τύχει καλής υποδοχής από τις διάφορες επιτροπές καθοδήγησης των προγραμμάτων, το προσωπικό και τη διοίκηση του Ταμείου, την Επιτροπή Εξωτερικού Ελέγχου και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», πρόσθεσε η κ. Georgieva.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της στο Ταμείο, η κα. Onyango ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζομένων. Υπηρέτησε με εξαιρετική επιτυχία στην ειδική ομάδα εργασίας που ανέπτυξε την πρώτη στρατηγική του Ταμείου για την ψυχική υγεία το 2022. Η κα. Onyango έχει επίσης καθοδηγήσει πολλά μέλη του προσωπικού και υπήρξε τακτική εισηγήτρια σε διάφορα φόρουμ για την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη στο Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και το IFC.

«Η διαφάνεια και η υπεράσπιση του προσωπικού από τη Nancy την έχουν κάνει αγαπητή σε συναδέλφους και συναδέλφισσες. Η διοικητική ομάδα και εγώ είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την ειλικρινή ανταλλαγή των αναλύσεων και των γνώσεων από το συμβουλευτικό και διασφαλιστικό έργο της ομάδας της», δήλωσε η κ. Georgieva και πρόσθεσε ότι αυτά συνέβαλαν στην ώθηση σημαντικών αλλαγών στο Ταμείο, συμπεριλαμβανομένων νέων τρόπων για την υλοποίηση πολύπλοκων προγραμμάτων κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση των περιορισμένων πόρων.

Πριν από την ένταξή της στο Ταμείο, η κ. Onyango εργάστηκε σε δύο παγκόσμιες πολυεθνικές ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρείες, την PricewaterhouseCoopers και την Ernst and Young, επί 25 χρόνια και ήταν εγκατεστημένη σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και περιοχές της Αφρικής. Έχει εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν τα δύο φύλα και τον ρόλο τους σε ηγετικές θέσεις και παραμένει πρόθυμη να υποστηρίξει τις γυναίκες στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων τους και συνεχίζει να συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια της Global Give Back Circle με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Fairtrade America με έδρα την Ουάσινγκτον.

Η αναζήτηση του διαδόχου της κας Onyango για την ηγεσία του ΟΙΑ θα ξεκινήσει σύντομα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Από τα πρόθυρα χρεοκοπίας, δεύτερο καλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου

Τα χρέη αυξάνονται: Έρχεται νέα κρίση; Οι επικίνδυνες χώρες

ΔΝΤ: Δέσμευση για ολοκλήρωση της αναθεώρησης της χρηματοδότησης των ποσοστώσεων έως τις 15/12

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News