Business & Finance Πέμπτη 26/10/2023, 21:24
BUSINESS & FINANCE

BlackRock: Έως το 2028 το ιδιωτικό χρέος θα έχει διπλασιαστεί στα 3,5 τρισ. δολ.

BlackRock: Έως το 2028 το ιδιωτικό χρέος θα έχει διπλασιαστεί στα 3,5 τρισ. δολ.

Η BlackRock Inc. προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά ιδιωτικού χρέους θα διπλασιαστεί περίπου στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028, μια από τις πιο ανοδικές έως τώρα προβλέψεις για την ανάπτυξη του κλάδου.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων προβλέπει ότι οι τεκτονικές αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα ωθήσουν περισσότερους δανειολήπτες να αναζητήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για χρηματοδότηση, ιδίως τώρα που ορισμένες τράπεζες αποσύρονται από τον δανεισμό, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό υπόμνημα που δημοσίευσε την Πέμπτη η Amanda Lynam, επικεφαλής της μακροοικονομικής πιστωτικής έρευνας της BlackRock.

«Καθώς η αγορά ιδιωτικού χρέους συνεχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος, η ικανότητά της να ανταγωνίζεται άμεσα τις αγορές χρηματοδότησης δημόσιου χρέους πιθανότατα θα επεκταθεί», έγραψε η Lynam, προσθέτοντας ότι υπάρχει αυξανόμενη διάθεση μεταξύ θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών για τα περιουσιακά στοιχεία. 

Η BlackRock δήλωσε ότι αναμένει ότι το ιδιωτικό χρέος θα αυξηθεί με περίπου 15% μέσο ετήσιο ρυθμό κατά την επόμενη πενταετία. Η αγορά εκτιμάται σήμερα σε 1,6 τρισ. δολάρια και θα μπορούσε να φτάσει τα 1,75 τρισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το υπόμνημα. Η Preqin Ltd., η οποία παρακολουθεί στοιχεία για την αγορά εναλλακτικών επενδύσεων, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι το ιδιωτικό χρέος παγκοσμίως θα φτάσει τα 2,8 τρισ. δολάρια έως το 2028.

Η BlackRock συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που επεκτείνονται στις ιδιωτικές πιστωτικές αγορές, δημιουργώντας νέα κεφάλαια, εξαγοράζοντας ή δημιουργώντας συνεργασίες με εξειδικευμένους επενδυτές και προβλέποντας ότι η αγορά θα αναπτυχθεί σημαντικά.

Ενώ οι ιδιωτικές αγορές στο σύνολό τους υπέστησαν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους συγκέντρωσης κεφαλαίων μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, η ιδιωτική πίστη άντεξε συγκριτικά καλά.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News