Business & Finance Τετάρτη 27/09/2023, 16:31
BUSINESS & FINANCE

Πώλήθηκε έναντι 13,1 εκατ. ευρώ η έπαυλη Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες

Πώλήθηκε έναντι 13,1 εκατ. ευρώ η έπαυλη Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες

Στα 13,1 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το τίμημα για την αγορά της έπαυλης του επιχειρηματία Αλκιβιάδη (Άλκη) Δαυίδ στις Σπέτσες κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού που διενεργήθηκε νωρίτερα σήμερα με επισπεύδουσα Αμερικανίδα υπήκοο στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της για αποζημίωσή της σε υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση που κέρδισε στις Ηνωμένες πολιτείες. 

Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να κάνει ανακοπή στην διεξαγωγή του πλειστηριασμού, ωστόσο οι νομικές του ενέργειες δεν ευοδώθηκαν. 

Το ακίνητο που βρίσκεται σε οικόπεδο 4,4 στρεμμάτων στην περιοχή Παναγιά Αρμάτα στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών περιλαμβάνει συγκρότημα τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών, 200 περίπου τετραγωνικών η καθεμία με κοινόχρηστη πισίνα, βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 7,4 εκατομμύρια.

Το ακίνητο του Άλκη Δαυίδ, υιού του Ανδρέα Δαυίδ, στις Σπέτσες έγινε στόχος της Αμερικανίδας στην προσπάθειά της να εισπράξει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων που της επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο κατόπιν προσφυγής της στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά όταν εκείνη εργαζόταν για την εταιρεία του FilmOn. Ο Άλκης Δαυίδ έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις κατηγορίες αποδίδοντας τις ενέργειες της αντιδίκου του σε προσπάθειά της να αποκομίσει οικονομικό όφελος. Το οποίο σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από το προϊόν του πλειστηριασμού του ακινήτου στις Σπέτσες, κατάφερε.

Ο 55χρονος Άλκης Δαυίδ είναι Ελληνοβρετανός επιχειρηματίας και ηθοποιός. Οι εταιρείες του περιλαμβάνουν την πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης FilmOn, τον ιστότοπο αγορών για το σπίτι 9021go.com, τον ιστότοπο ροής βίντεο BattleCam.com και το πρακτορείο μοντέλων Independent Models. Έχει επίσης εμφανιστεί σε ταινίες μεγάλου μήκους και στην τηλεόραση. Σε μια συνέντευξή του 2021 στο The Daily Beast σχετικά με μια δικαστική απόφαση 80 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, δήλωσε πως είχε εξαντληθεί πλήρως οικονομικά και ότι οι ισχυρισμοί ότι είναι δισεκατομμυριούχος ήταν «μυθοπλασία». 

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που οδήγησε στον πλειστηριασμό του ακινήτου στις Σπέτσες δεν είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει καθώς υπάρχουν και άλλες προσφυγές αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις που τον βαρύνουν.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News