BUSINESS & FINANCE

Trastor: Νέες επενδύσεις logistics στον Ασπρόπυργο

Νέα κτίρια logistics, συνολικής επιφανείας άνω των 39.000 τ.µ., πρόκειται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της εντός της προσεχούς διετίας η Trastor ΑΕΕΑΠ

Trastor: Νέες επενδύσεις logistics στον Ασπρόπυργο

Νέα κτίρια logistics, συνολικής επιφανείας άνω των 39.000 τ.µ., πρόκειται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της εντός της προσεχούς διετίας η Trastor ΑΕΕΑΠ. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η στρατηγική που έχει «χαράξει» η διοίκηση της εταιρείας, η οποία προβλέπει τη δηµιουργία ενός σηµαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων logistics στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, αξίας 120 εκατ. ευρώ και επιφανείας 150.000 τ.µ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγµένη προχώρησε εντός της εβδοµάδας στην υπογραφή δεσµευτικού προσυµφώνου για την απόκτηση του 100% εταιρείας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια δύο αγροτεµαχίων στον Ασπρόπυργο, έκτασης 18,4 και 11,7 στρεµµάτων αντίστοιχα. Στα εν λόγω οικόπεδα πρόκειται να ανεγερθούν δύο σύγχρονα κέντρα εµπορικής αποθήκευσης και διανοµής, επιφανείας 10.981 τ.µ. και 4.545 τ.µ. αντίστοιχα. Πριν από λίγους µήνες η Trastor είχε προχωρήσει σε µια ανάλογη κίνηση, αποκτώντας µια ακόµη εταιρεία, ιδιοκτήτρια έκτασης 30 στρεµµάτων, επίσης στον Ασπρόπυργο, όπου θα αναπτυχθεί ένα σύγχρονο κέντρο logistics, επιφανείας 23.800 τ.µ. Η Trastor θα εξαγοράσει το κτίριο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, το 2024.

Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία για τον εµπλουτισµό του χαρτοφυλακίου της Trastor µε ακίνητα από τον όµιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει το υφιστάµενο θεσµικό πλαίσιο. Υπενθυµίζεται ότι ο βασικός µέτοχος µιας ΑΕΕΑΠ διατηρεί το δικαίωµα εισφοράς σε είδος (ακίνητα) έως το 10% της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, σε ετήσια βάση. Στην περίπτωση της Trastor αυτό µεταφράζεται σε ακίνητα αξίας τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, µε δεδοµένο ότι η εµπορική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εγκριθεί η εισφορά ακινήτων συνολικής αξίας 22 εκατ. ευρώ κατά το τρέχον έτος, χωρίς να αποκλείεται το νούµερο αυτό να αυξηθεί κι άλλο µέχρι το τέλος του έτους.

Προχωράει παράλληλα η διαδικασία για τον εµπλουτισµό του χαρτοφυλακίου της ΑΕΕΑΠ µε ακίνητα από τον όµιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη αφορά ένα κατάστηµα σούπερ µάρκετ, που µισθώνει η αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην περιοχή του Χαλανδρίου, στη συµβολή των οδών Λέσβου και Αδριανείου. Το τίµηµα της συναλλαγής έχει οριστεί σε 11,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο συνολικής εκµισθώσιµης επιφανείας 5.478 τ.µ. Νωρίτερα εντός του έτους, η Trastor συµφώνησε στην απόκτηση τριών επιπλέον κτιρίων του οµίλου Πειραιώς, συνολικής αξίας 10,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίρια γραφείων κι ένα βιοµηχανικό ακίνητο στο Κορωπί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News