Business & Finance Κυριακή 9/07/2023, 09:33
BUSINESS & FINANCE

Στις Βρυξέλλες ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

Στις Βρυξέλλες ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

Ο υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας Don Farrell ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με ομολόγους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Ο Farrell θα συμμετάσχει σε προκαταρκτικές συζητήσεις για μια συμφωνία και θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εμπορίου, Valdis Dombrovskis, καθώς και με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Janusz Wojciechowski, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης.

«Η σύναψη μιας φιλόδοξης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ομοϊδεατών εταίρων είναι σημαντική σε μια εποχή αυξανόμενης γεωπολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε ο Farrell στην ανακοίνωση. «Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν δύσκολες και έχουν φθάσει σε σημείο όπου ζητήματα ζωτικής σημασίας για το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας πρέπει να βελτιωθούν».

Η ΕΕ ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας το 2022, αντιπροσωπεύοντας 61,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,4% του συνολικού εμπορίου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese θα βρίσκεται επίσης στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα, ταξιδεύοντας στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz τη Δευτέρα, πριν μεταβεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, ανέφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση σε ξεχωριστό δελτίο Τύπου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News