Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 11:34
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Skroutz: Κερδίζει έδαφος το Buy Now, Pay Later – Ποιους τρόπους πληρωμής προτιμούν οι καταναλωτές

Skroutz: Κερδίζει έδαφος το Buy Now, Pay Later – Ποιους τρόπους πληρωμής προτιμούν οι καταναλωτές

Όλο και συχνότερα επιλέγουν οι καταναλωτές την υπηρεσία Buy Now, Pay Later για τις αγορές τους μέσω Skroutz, σύμφωνα με σχετική έρευνα της πλατφόρμας, από την οποία βέβαια προκύπτει ότι κορυφαία επιλογή στις μεθόδους πληρωμής πληρωμής και μάλιστα με διαφορά είναι η χρεωστική κάρτα.

Ειδικότερα, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές αγορές. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος πληρωμής είναι η χρεωστική κάρτα: σχεδόν 3 εκατομμύρια παραγγελίες έχουν πραγματοποιηθεί με αυτή τη μέθοδο πληρωμής από την αρχή του έτους, ενώ ο μέσος όρος αξίας του καλαθιού είναι στα 58 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν για τους 5 πρώτους μήνες του έτους.

Ωστόσο, το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους», το οποίο αξιοποιεί την υπηρεσία buy now pay later, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την αρχή του χρόνου μέχρι και το τέλος του προηγούμενου μήνα, η μέση αξία του καλαθιού για αγορές μέσω του προγράμματος αγγίζει τα 450 ευρώ.  

Επίσης, οι αγορές με δόσεις μέσω πιστωτικής εξακολουθεί να είναι δημοφιλής επιλογή πληρωμής για αγορές μέσω Skroutz, με το μέσο καλάθι για τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν να φτάνει τα 190 ευρώ.

Επιπλέον, 400.000 χρήστες επέλεξαν τη μέθοδο της αντικαταβολής, ενώ η μέση αξία καλαθιού διαμορφώθηκε στο 52 ευρώ.

Τον περασμένο μήνα στους τρόπους πληρωμής για αγορές μέσω Skroutz προστέθηκαν η τραπεζική κατάθεση μέσω ΙRIS, και η πληρωμή μέσω Google Pay και Apple Pay. Μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να προσελκύσουν αρκετούς ενδιαφερόμενους, με το μέσο καλάθι αγορών μέσω IRIS να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Η πληρωμή μέσω Google/Apple Pay φαίνεται να διευκολύνει τους καταναλωτές για γρήγορες αγορές με μέση αξία καλαθιού 45 ευρώ και 56 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται σε κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. φαίνεται να αξιοποιούν τη δυνατότητα να εκδώσουν τιμολόγιο χωρίς την καταβολή Φ.Π.Α., καθώς 16,4 χιλιάδες αγορές (κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, laptop και tablet) έγιναν με απαλλαγή Φ.Π.Α.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Buy now pay later: Skroutz και TBI Bank ενισχύουν το πρόγραμμα «Δόσεις για όλους»

Οι Έλληνες στρέφονται πλέον στις ψηφιακές πληρωμές – Πρώτη προτίμηση η χρεωστική κάρτα

Με χρήση κάρτας κάναμε το 38,5% των αγορών το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News